loader
Foto

Proceduri legale în cazul partajului succesoral

În ediţia de marți, 25 iulie, a emisiunii „Oamenii şi Legea” ați putut revedea o discuție despre circumstanțele în care se poate deschide succesiunea, ce acte sunt necesare, care sunt etapele, când se suspendă această procedură, ce taxe sunt de achitat.

 

Odată cu decesul unei persoane, patrimoniul acesteia se transmite moștenitorilor săi în cotele prevăzute de lege sau de către defunct prin testament, prin procedura succesiunii. În acest fel, mai multe persoane devin coproprietare asupra patrimoniului succesoral, însă niciunul dintre moștenitori nu are un drept de proprietate exclusiv și clar determinat. În acest scop se face partajul succesoral.

De la ora 13:00, pe TVR 1, invitata Mihaelei OLARU a fost Mihaela Gabriela DURNESCU, notar.

(w882)

Obiectul partajului succesoral se referă doar la bunurile cu drepturi reale ale persoanei decedate, care sunt transmise mai departe moștenitorilor, în comparație cu obiectul transmisiunii succesorale, ce presupune drepturile și obligațiile cu caracter patrimonial. În urma efectuării partajului succesoral, fiecare moștenitor devine unic proprietar asupra unor bunuri din patrimoniul succesoral proporțional cu partea din moștenire care i se cuvine. Unii vor primi case, apartamente, terenuri, sau mașini, altii sume de bani reprezentând sulta. Procedura are loc la notar, însă părțile pot merge și în instanță dacă se simt nedreptățite.

(w882)

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133 precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

(w882)

MODERATOR

• av. Mihaela OLARU

 

JURNALIŞTI TV

• Raluca AMZĂR

• Delia APOSTOL-HANZELIK

• Rareş COTINGHIU

 

REALIZATOR

• Ileana GAIŢĂ

 

PRODUCĂTOR

• Mihaela GRECU

 

Program de difuzare:

Redifuzare 25.07.2023 TVR 1 – ora 13:00

Redifuzare TVR Info – 25.07.2023, ora 22:10 şi 26.07.2023, ora 01:30

Reluare TVR 1 – 26.07.2023, ora 06:00

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.