loader
Foto

Galerie foto

Preşedintele Curţii de Conturi Nicolae Văcăroiu, într-o „Ediţie specială” la TVR 1

Claudiu Lucaci a moderat vineri, 24 martie, o dezbatere despre destinaţia banilor publici, în direct, de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+ TVR+.

La distanţă de câţiva ani de la ultimul interviu acordat unei televiziuni, preşedintele Curţii de Conturi Nicolae Văcăroiu vine, pe 24 martie, la TVR, într-o Ediţie specială moderată de Claudiu Lucaci. Dezbaterea este transmisă în direct, de la ora 21.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

Curtea de Conturi verifică anual peste 15.000 de instituţii ale Statului, de la Guvernul României până la primării şi autorităţi locale, privind cheltuirea banului public. În fiecare an se publică rapoarte publice care atrag atenţia asupra cheltuielilor nejustificate sau neglijenţelor responsabililor publici, o parte din aceste constatări fiind preluate de organele de cercetare penală. În ultimii ani, activitatea Curţii de Conturi a provocat nemulţumiri şi reacţii virulente din partea politicienilor sau a şefilor instituţiilor publice, devenind astfel o autoritate în conflict permanent cu derulatorii de bugete.

În Ediţia specială ce îl are ca invitat pe Nicolae Văcăroiu vor fi clarificate câteva dintre temele de actualitate din spaţiul public: eficienţa cheltuielilor la nivel guvernamental, protocolul de colaborare cu DNA, cele mai frecvente modalităţi de deturnare a fondurilor publice sau care este valoarea reală a prejudiciului în dauna intereselor Statului.

O apariţie mult aşteptată, Nicolae Văcăroiu, preşedintele Curţii de Conturi, dezvăluie pe ce se duc banii publici, vineri seară, de la ora 21.00, la TVR 1.

 

foto Agerpres, TVR

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.