loader
Foto

Popas la Conacul Pană Filipescu din Prahova

Ați fost invitați, duminică, 30 aprilie, de la ora 19.00, la o poveste nemuritoare spusă în dulcele grai și cântec românesc, la TVR 3 şi online pe TVR+.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Realizator şi producător, emisiunea Popasuri folclorice: Maria Tănase Marin - Țin foarte mult la povestea locurilor în care filmez. Am căutat întotdeauna să dezvălui identitatea lor și să le arăt românilor valorile ce ne înconjoară.

(w882) popasuri f

Poate această dragoste către clădirile vechi, hanuri, conace, case boierești sau țărănești mi-a fost cultivată nu numai prin natura meseriei mele de cercetător, ci și de fiul meu, arhitect de profesie, care întotdeauna mi-a spus poveștile nemuritoare, tăcute și de multe ori nespuse ale pereților ce alcătuiesc atâtea clădiri extraordinare pe care noi românii le avem.

(w882) popasuri f

Mă simt datoare față de aceste valori să le fac și pe ele cunoscute telespectatorilor noștri. Merită cu prisosință, pentru că alături de cânt, de joc, de portul nostru românesc, compun un peisaj frumos ce vorbește despre creația unui popor binecuvântat de Dumnezeu cu mult har. Vă invităm,  duminică, la o poveste nemuritoare spusă în dulcele grai și cântec românesc la „Popasuri folclorice”.

(w882) popasuri f

Teodora Drăgoi Pop, gazda emisiunii, face un popas la Conacul Pană Filipescu din Prahova, alături de invitații emisiunii: Viorica Podgoreanu, Cristina Gheorghiu, Reveca Sălcianu, Maria Radu, Iulia Vătafu, Elena Nistor, Coralia Costea, Ștefan Șerban, Magdalena Paraschivoiu, grupuri vocale de copii și ansamblurile folclorice: Garofița din Brătășanca, jud Prahova și Mușețeanca din Brăila.

(w882) Teodora Dr

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...