loader
Foto

„Plan sclipitor”: filme cu mari actori la TVR 1

La început de februarie, TVR 1 difuzează câteva filme în care ne vom bucura de jocul actorilor Paul Newman, Russell Crowe, Michael Caine, Demi Moore, Burt Reynolds, Lolita Davidovich. Marţi, miercuri şi joi, de la ora 22.10, la TVR 1.

 

Câteva filme de neratat şi la început de februarie, la TVR 1:

Marţi, 5 februarie, de la ora 22.10, TVR 1 difuzează comedia Hochei în Alaska (MYSTERY, ALASKA – SUA, 1999), în regia lui Jay Roach.

(w882)

(w882)

Actori cunoscuţi, precum Russell Crowe, Burt Reynolds, Lolita Davidovich, Hank Azaria joacă rolurile principale în filmul despre marele eveniment al orăşelului Mystery din Alaska. Locuitorii acestuia nu au bucurie mai mare decât meciurile de hochei de amatori, care se ţin pe un lac îngheţat. Când un canal de televiziune propune un meci între echipa lor şi puternica echipă profesionistă New York Rangers, paşnicii locuitori se trezesc dezbinaţi, dar trebuie să-şi depăşească micile conflicte şi să facă faţă cu brio evenimentului.

(w882)

(w500)

Personajul lui Russell Crowe, John Biebe, are numărul 10 şi este căpitanul echipei locuitorilor din Mystery în meciul cu New York Rangers. Crowe a mărturisit că Ron Francis l-a inspirat să aleagă numărul 10 în film, după ce s-au întâlnit. Frances a avut numărul 10 în cariera lui de jucător în NHL sau în perioadele când a fost căpitan al echipelor Hartford Whales/Carolina Hurricanes şi Pittsburgh Penguins.

(w882)

(w882)

Miercuri, 6 februarie, tot de la 22.10, Michael Caine, Demi Moore, Lambert Wilson au un Plan sclipitor (FLAWLESS – Marea Britanie, 2007), în filmul cu acelaşi nume, regizat de Michael Radford. Thriller-ul este plasat în Londra anilor 1960. Domnul Hobbs, un îngrijitor în prag de pensionare, n-ar vrea să plece cu mâna goală de la compania la care a lucrat, London Diamond Corporation. Ca să-şi umple buzunarele cu câteva pietre preţioase, Hobbs profită de imaginea sa de tip naiv şi pune la cale un plan strălucit, recrutând-o ca parteneră pe ambiţioasa Laura Quinn, o tânără directoare a cărei carieră în firmă stagnează.

(w882)

(w882)

Bunicul actorului Michael Caine a avut acelaşi job, de îngrijitor, ca şi rolul pe care îl interpretează în film Sir Michael Caine. Hobbs este şi un alt nume pentru diavol, de altfel în film, Dl. Hobbs o tentează pe Laura Quinn (Demi Moore) să comită ilegalităţi.

(w882)

(w882)

Sir Michael Caine şi Demi Moore au mai jucat împreună şi în Blame It on Rio (1984), unde au fost tată şi fiică. Aceeaşi colaborare ar fi fost posibilă şi în Streaptease (1996), dacă Michael Caine ar fi acceptat rolul congresmanului David Dilbeck, preluat de actorul Burt Reynolds. Edward Anderson a scris scenariul avându-l în minte numai pe Michael Caine şi a fost întotdeauna prima lui opţiune pentru rol.

Joi, 7 februarie, la 22.10, îl vedem la TVR 1 pe Paul Newman în ultimul său rol principal pe ecran – în  drama Aici sunt banii (WHERE THE MONEY IS – SUA, 2000), regia Marek Kanievska.

(w882)

(w882)

Linda Fiorentino, Dermot Mulroney completează distribuţia poveştii în care Paul Newman îl interpretează pe Henry Manning, un celebru spărgător de bănci, care simulează un atac cerebral ca să scape de închisoare. Este transferat la spital, în grija fermecătoarei asistente Carol Ann.

(w882)

(w882)

Numai că tânăra n-are doar ochi frumoşi, ci şi minte ascuţită: îşi dă seama imediat că paralizia lui Henry e o prefăcătorie şi, fascinată de trecutul lui periculos, îl convinge s-o implice în următoarea spargere. Cei doi pregătesc jefuirea unei maşini blindate şi, ca să evite crizele de gelozie ale soţului lui Carol, Henry e nevoit să-l includă şi pe el în echipă.

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

După acest rol, Paul Newman a jucat în roluri secundare sau doar şi-a împrumutat vocea pentru a da viaţa unor personaje.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Oricât de atroce ar fi vremurile, umanitatea dăinuie. „Puterea binelui”, un documentar în premieră la „Ora Regelui”, pe TVR 1

Cu doar câteva zile înainte de 8 mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii, la „Ora Regelui”, urmărim un documentar despre cea mai mare organizație ...