loader
Foto

Galerie foto

Pe larg despre cea de-a XII-a ediţie a concursului SOMNMANIA - 2015

La „Pescar hoinar” - pe parcursul a două ediţii, în 31 mai şi 7 iunie, de la ora 10.00, la TVR 2 şi online pe TVR+.

 

Ediția din 7 iunie este disponibilă online pe TVR+.

În urmă cu 15 ani, pescarii sportivi de crap, care îşi practicau hobby-ul pe lacul Tâncabeşti folosind cele mai diverse momeli, au avut surpriza unor capturi de somn, iar unele dintre acestea erau de-a dreptul impresionante. Inspiraţi de asemenea uimitoare apariţii în cârligul crăparilor, fraţii Ovidiu şi Vlad Parfene au iniţiat o competiţie,  SOMNMANIA, un eveniment pescăresc, ce a crescut an de an şi a dobândit în timp notorietate şi tradiţie.

Aşa se face că, în ultima luna a primăverii 2015, pe lacul mare din Tâncăbeşti, echipa emisiunii Pescar hoinar a putut urmări cea de-a XII-a ediţie a concursului SOMNMANIA. A fost nu doar o întrecere a celor 30 de pescari pentru trofeul pus în joc, ci şi încercarea fiecăruia de a-şi depăşi propriul record, deşi acesta era de ordinul zecilor de kilograme.

Doar în ultimii doi-trei ani, de exemplu, recordul lacului a crescut de la 40, la 50, apoi la 65 de kilograme, ajungând anul acesta la aproape 80 de kilograme. Cum era de aşteptat, încă din primele ore ale concursului, pescarii au scos din adâncuri câţiva somni uriaşi – de 56, 58, 66 şi 71,5 kilograme. Pescarii au dovedit astfel eficienţa monturilor folosite, din ce în ce mai sofisticate şi, desigur, secrete şi, bineînţeles, inspiraţia în alegerea celor mai potrivite momeli, de la carasul viu, la râme şerpeşti sau coropişniţe şi până la ţipari aduşi tocmai de la Tulcea.

Urmărindu-i pe concurenţi de-a lungul celor 120 de ore de pescuit non-stop şi contemplând capturile remarcabile cu uriaşii din adâncurile Tâncăbeştilor, participanţii au apreciat că somni de asemenea talie, prinşi la undiţă, nu au mai văzut nici măcar în Delta Dunării, după ani şi ani de expediţii pescăreşti, în toate anotimpurile.

Aşadar, vă invităm ca pe parcursul următoarelor două episoade, pe 31 mai, respectiv 7 iunie, pe TVR 2, de la ora 10.00, să urmăriţi imaginile care nu doar au îmbogăţit arhiva emisiunii “Pescar hoinar”, dar care sunt şi cele mai potrivite pentru a visa, ca de obicei, la marea captură.

Ediția din 31 mai este disponibilă online pe TVR+.

 

Acest program poate fi urmărit şi online, pe portalul video TVR+.

Frank Skinner

FILM.TVR.RO

Logo

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

Dirijorul Paavo Järvi, câștigător al Premiului Grammy, la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 27 aprilie, la TVR Cultural

Sâmbătă, 27 martie, de la ora 13.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori la „Podcasturile TVR#Enescu”. Invitatul Valentinei Băințan este ...