loader
Foto

Invitație la visare: Baletul „Visul unei nopți de vară”, semnat de coregraful John Neumeier, la TVR Cultural | VIDEO

În 23 ianuarie, de la ora 22.00, TVR Cultural i-a invitat pe telespectatori la celebrul spectacol de balet „Visul unei nopți de vară”, semnat de John Neumeier, cu artiștii Baletului din Hamburg.

 

Coregraful John Neumeier și-a creat spectacolul de balet „Visul unei nopţi de vară” în anul 1977 şi, de atunci,  este un titlu constant în repertoriul Baletului din Hamburg.

Această versiune a spectacolului de balet „Visul unei nopți de vară” („A Midsummer Night’s Dream”, Germania) a fost înregistrată în timpul pandemiei de COVID-19, în 2021, împreună cu artiștii Baletului din Hamburg, la Opera de Stat din Hamburg.  Spectacolul este regizat de Myriam Hoyer.

(w882) Visul unei

Sursă: Hamburg Ballet

Spectacolul lui Neumeier este o poveste în pași de dans despre încercări și un șir întreg de necazuri în dragoste, pe muzica romantică a lui Mendelssohn Barthold și György Ligeti, notează DW.

Când mi-am propus să creez spectacolul «Visul unei nopți de vară», mi-am dorit să introduc publicul în lumea baletului, să îi aduc pe oameni mai aproape de acțiune. Mi-am dorit ca fiecare scânteie de adevăr să zboare către noi și să ne impresioneze”, a explicat coregraful John Neumeier, citat de DW.

(w882) Visul unei

Sursă: Hamburg Ballet

Naratorul lui Neumeier se distanțează de interpretarea romantică și schematică a lui Shakespeare, organizând intriga sub forma visului Hippolitei, arată DW. Hippolita se visează regina zânelor, Titania, iar, spre deosebire de ea, „Titania are curajul de a deveni agresivă și de a-și îndeplini fanteziile erotice. O vedem contrazicându-l pe Oberon și luptându-se cu el”, potrivit lui Neumeier.

(w882) Visul unei

Sursă: Hamburg Ballet

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...