loader
Foto

Mugur Mihăescu, un oltean veritabil, în bucătăria lui Mircea Dinescu

Gazda l-a întâmpinat cum se cuvine: cu o legătură de praz. Este doar începutul pentru pomana gâştii, la care am fost invitaţi în noua ediţie „Politică şi delicateţuri”. Duminică, 22 octombrie, de la ora 15.00, la TVR 1 şi TVR+, iar de la 19.00, pe TVR HD.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Pentru ediţia a doua din noul sezon Politică şi delicateţuri, Mircea Dinescu a invitat un oltean veritabil: Mugur Mihăescu, cel care, deşi nu mai este parte a grupului umoristic Vacanţa mare, încă este recunoscut drept poliţistul Garcea.

(w882)

Gazdă perfectă, Mircea Dinescu îl aşteaptă în bucătărie cum se cuvine: cu o legătură de praz. Poetul scoate dintr-o gâscă, „micile amănunte”, adică măruntaiele şi o aripioară şi prepară pomana... gâştii. Lângă carnea care sfârâie în tigaie, Dinescu pune şi de o mămăligă, pe care o execută pornind de la o reţetă de-a bunicii sale.

(w882)

(w882)

Prepararea bucatelor le stârneşte celor doi nostalgia vremurilor de demult, iar Mugur Mihăescu îşi aduce aminte de copilăria petrecută la Sadova. „Diferenţa dintre noi e că el e oltean adevarat şi trăieşte în Bucureşti, iar eu sunt ardelean născut în Bărăgan şi care locuieşte în Oltenia”, punctează Mircea Dinescu.

(w882)

(w882)

După ce „capodopera culinară”, cum îi spune poetul, este gata, iar gâsca „nu a murit de pomană”, cei doi merg în cramă, unde ascultă muzica tarafului lui Constantin Lătareţu şi pun ţara la cale. În discuţia cu celebrul său interlocutor, Dinescu descoperă un om sensibil care vibrează la muzica populară şi vorbeşte cu nostalgie şi căldură despre familia sa, satul natal şi drumul pe care l-a parcurs de la băiatul de pe bătătura de la Sadova pâna la celebrul comediant.

(w882)

Sezonul 8 al emisiunii „Politică şi delicateţuri” a început duminică, 15 octombrie, cu o ediţie filmată pe malul Dunării, la Cetate, unde Mircea Dinescu a gătit alături de vedeta TVR Iuliana Tudor.

***

Mugur Mihăescu s-a născut pe 2 iunie 1967 la Sadova, judeţul Dolj. A absolvit Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Bucureşti. Şi-a început cariera în 1988, odată cu grupul de umor Vacanţa Mare. Din anul 1999 grupul începe colaborarea cu PRO TV şi obţine un succes răsunător. A scris scenariul şi a jucat în două filme de lung metraj, „Garcea şi oltenii” şi „Trei fraţi de belea”, dar şi în multe seriale tv. În prezent este om de afaceri şi ocupă funcţia de consilier al primarului capitalei.

***

Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortând-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, o vedetă, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru. Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Tenorul Florin Georgescu, la ”Portret de excelență”: ”Trebuie să-mi placă mie ceea ce cânt, ca să pot transmite”

Este tenor de talie internaţională. A cântat pe marile scene ale lumii. Unul dintre rolurile memorabile din cariera sa a fost ,,Manrico” din ...

Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Irina Drăgan, una dintre primele femei jandarm din țară, și antreprenoarea Alexandra Solea, la podcasturile „ArtELE”. Drăgan: Prin munca mea, am avut ocazia să depăşesc prejudecăţi, şabloane şi critici

În ultimul weekend din luna martie, de la ora 13.00, la podcasturile „ArtELE”, Valentina Băințan discută cu Irina Drăgan, una dintre primele ...