loader
Foto

„Moştenirea clandestină” – episodul 7, la TVR1

Seria documentară „Moştenirea clandestină” continuă la TVR 1 şi online pe www.tvrplus.ro,  joi, de la ora 23:10.

 

Pe 27 septembrie, la TVR1 şi www.tvrplus.ro vă invităm să urmăriţi episodul 7 din seria documentară „Moştenirea clandestină”, care aduce în prim plan mărturiile unora dintre ultimii supravieţuitori ai temniţelor şi lagărelor de muncă forţată din timpul regimului Gheorghe Gheorghiu-Dej, perioadă în care zeci de mii de studenţi, intelectuali, legionari şi preoţi au fost condamnaţi la exterminare.

În anii regimului Gheorghiu-Dej, în contrast cu deschiderea în plan extern şi succesele pe linie diplomatică ale conducerii de la Bucureşti, în plan intern se produc evenimente tragice trăite de cei care se împotrivesc regimului.

(w882) Detinuti

Trei dintre camarazii de suferinţă revin în Fortul 13 al penitenciarului Jilava, închisoare de tranzit în anii ’50, unde brutalitatea tratamentelor aplicate deţinuţilor politici atingea cote de neimaginat. Un luptător anticomunist în vârstă de 81 de ani povesteşte momentul fugii sale în munţi, pentru a se alătura partizanilor şi drama traiului cu o rană împuşcată care nu s-a vindecat niciodată.

(w882) Detunuti 3

Nu rataţi episodul 7 din „Moştenirea clandestină”, joi, 27 septembrie, de la ora 23:10, pe TVR1!

„Moştenirea Clandestină” este un proiect-fluviu care are ca punct de plecare munca de cercetare a profesorului american Larry L. Watts asupra arhivelor serviciilor secrete est-europene şi occidentale (CIA, STASI, AVO, KGB, Direcţia Securităţii Statului). Demersul propune publicului o analiză neconvenţională asupra perioadei comuniste din România prin prisma echilibrelor de putere la nivel mondial: România între SUA, China şi URSS.

Este un documentar despre dizidenţă şi dezinformare, ce valorifică imagini de arhivă rare şi scoate la lumină adevăruri incendiare despre spioni, defectori, agenţi dubli, operaţiuni secrete şi figuri controversate: Caraman, Pacepa, Bodnăraş, Carlos Şacalul.

Primele trei episoade pot fi achiziţionate pe suport DVD prin intermediul TVR Media

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.