loader
Foto

Mari actriţe în mari roluri, la început de martie pe TVR 2

Actriţele Demi Moore, Umma Thurman, Jennifer Connely, Marion Cotillard, Marina Vlady, Sarah Jessica Parker, Julie Andrews, dar şi româncele Teodora Mareş şi Silvia Popovici - în cele mai frumoase poveşti ale unor femei memorabile.

 

TVR 2 îşi răsfaţă telespectatorii cu câteva dintre cele mai frumoase poveşti care au ca eroine femei definite prin frumuseţe, caldură, determinare, umanitate, prietenie, iubire, dar şi simţ al umorului.

Miercuri, în 1 martie, la TVR 2, Marina Vlady a fost Principesa de Cleves, drama istorică  ecranizare a romanului omonim, de Madame de La Fayette. Mai multe informaţii despre film aici.

(w500)

Pe 2 martie, de la ora 20.10, Sarah Jessica Parker, Helen Hunt, Shannen Doherty sunt Petrecăreţele, în comedia cu acelaşi titlu. În GIRLS JUST WANT TO HAVE FUN, producţie SUA, 1985, Janey este o adolescentă frumuşică foc, care adoră să danseze şi visează să participe la emisiunea ei preferată, „Dance TV”. Ea şi Lynne, buna ei prietenă, simt că visul lor se poate împlini atunci când show-ul cu pricina organizează audiţii în căutarea unui nou talent. Înfruntându-şi tatăl cu vederi conservatoare şi o adversară bogată şi influentă, Janey e hotărâtă să câştige concursul.

(w882)

(w882)

În aceeaşi zi, de la 22.10, la TVR 2, Jennifer Connelly şi Anthony Mackie joacă în drama Refugiu, producţie America 2014. Hannah şi Tahir provin din două lumi diferite. Vieţile lor se vor intersecta însă în acelaşi loc: străzile din New York, acolo unde cei doi trăiesc, la fel ca alte 50.000 de persoane fără adăpost din metropola americană. Pe măsură ce trecutul lor iese la iveală, viitorul pare posibil doar în măsura în care vor înţelege că trebuie să se ajute unul pe celălalt.

Uma Thurman, Colin Firth, Jeffrey Dean Martin sunt capete de afiş pentru comedia romantică Un soţ în plus (ACCIDENTAL HUSBAND – SUA, 2008), în regia lui Griffin Dunn Vineri seară, de la 20.10, la TVR 2 o cunoaştem pe eroina acestui film  - Emma Lloyd, care are o carieră înfloritoare de consilier marital, un talk show-radiofonic şi o relaţie minunată cu logodnicul ei, Richard. Planurile îi sunt date peste cap când află că, în urma unei încurcături, este deja căsătorită legal cu un bărbat pe care nici măcar nu-l cunoaşte. Cu nunta care bate la uşă, Emma încearcă să-l găsească pe necunoscut pentru a obţine divorţul. „Soţul" se dovedeşte a fi un chipeş pompier, greşeala de la starea civilă se dovedeşte a nu fi fost un act întâmplător. Prin urmare, Emma trebuie să ia o decizie delicată: să pornească în viaţa sigură şi planificată alături de Richard sau să rămână căsătorită cu mereu surprinzătorul Patrick? Aflăm pe 3 martie, de la 20.10, la TVR 2.

(w882)

Sâmbătă, 4 martie, de la 20.10, TVR 2 ne propune filmul canadian Muzica e viaţa mea (THE MUSIC IN ME – Canada 2015), în regia lui John Bradshaw, cu: Debbie Gibson, Marcia Bennett, Gloria Reuben.

Jessica, personajul principal al filmului, a renunţat la o carieră profesionistă în muzică, pentru a se ocupa de părinţii ei în vârstă şi de magazinul acestora. Când e chemată să pregătească şi să dirijeze corul bisericii, înainte de o sărbătoare importantă, ea îşi dă seama nu doar că membrii corului cântă îngrozitor de prost, ci şi că pastorul congregaţiei abia aşteaptă să-i pună beţe-n roate. Perseverentă, Jessica reuşeşte să-i readucă pe cântăreţi pe calea cea bună şi, în acelaşi timp, îşi redescoperă propria pasiune pentru muzică.

Demi Moore face unul dintre rolurile carierei ei în filmul G.I. Jane, producţie SUA 1997, în regia nu mai puţin celebrului Ridley Scott. Filmul de acţiune poate fi urmărit la TVR 2 sâmbătă, 4 martie, de la 22.10.

(w882)

Senatul american decide introducerea experimentală a unei femei în programul de pregătire al trupelor de elită SEAL. Antrenamentele acestora sunt atât de dure, încât 60% dintre bărbaţi nu reuşesc să ducă programul până la capăt. Iniţiativa nu este luată în serios, dar Jordan O'Neil, tânăra aleasă pentru experiment, refuză să fie etichetată drept „un eşec”. Nici epuizarea, nici durerea, nici agresiunile psihice la care o supune comandantul unităţii n-o descurajează. Suportând cu stoicism încercările, Jordan depăşeşte toate obstacolele şi încheie cu brio cumplitul program de antrenamente... dar uită să ia în calcul perfidia lumii politice.

Ziua de duminică, 5 martie, aduce la TVR 2 încă două filme ce nu trebuie ratate. De data aceasta, protagoniste sunt două dintre frumoasele marelui ecran românesc: actriţele Silvia Popovici şi Teodora Mareş.

(w882)

foto: aarc.ro

De la 14.10, Silvia Popovici este Irina din pelicula Gioconda fără surâs, producţie România 1967, în regia Malvinei Urşianu

Trei prieteni din copilărie, foşti colegi de şcoală – o femeie şi doi bărbaţi care au iubit-o - se întâlnesc după zece ani şi încearcă să înţeleagă motivele care i-au unit cândva, i-au despărţit şi le-au marcat destinele. Drama îi mai are în distribuţie pe Ion Marinescu, Gheorghe Cozorici.

„Teatrul nostru" este invitat să organizeze la o grădină de vară, un spectacol de varietăţi care va conţine muzică, dans şi umor. Studenta la Conservator Irina Mirea, interpretată de Teodora Mareş, câştigă preselecţiile şi urmează să fie noua vedetă a spectacolului. Tatăl ei se opune cu îndârjire. Pentru ca lucrurile să fie şi mai complicate, de Irina se îndrăgosteşte Radu, tânărul regizor al teatrului, care apelează la amicul său Gelu să-i compună un şlagăr pentru a o cuceri pe frumoasa solistă. Comedia muzicală În fiecare zi mi-e dor de tine, producţie România, 1988, în regia lui Gheorghe Vitanidis se vede la TVR 2 duminică, 5 martie, de la 20.30. Un film în care îi vom revedea pe Stela Popescu, Marin Moraru, Jean Constantin şi Teodora Mareş.

(w500)

Marion Cotillard a primit Premiul Academiei Europene de Film pentru cea mai bună actriţă pentru rolul Sandra din pelicula Două zile, o noapte (DEUX JOURS, UNE NUIT – Franţa 2014). Luni, 6 martie, de la 22.10, sub genericul Filmul de artă, vedem acest film în regia lui Jean-Pierre Dardenne şi Luc Dardenne.

(w882)

Sandra este o tânără soţie şi mamă care se întoarce la serviciu, la o fabrică de panouri solare, după o cădere nervoasă. Între timp, şefii au constatat că se pot descurca şi fără ea şi le propun celorlalţi angajaţi câte un bonus de 1000 de euro contra unui vot pentru concedierea ei. Disperată, Sandra are la dispoziţie un weekend ca să-şi convingă colegii să renunţe la bani, pentru ca ea să-şi poată păstra slujba.

Actriţa Marion Cotillard a fost nominalizată pentru rolulul din Două zile, o noapte şi la premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă, la Palme d'Or, Festivalul de la Cannes, iar filmul a mai avut două nominalizări la premiile Cesar.

Prezintă: Laurenţiu Damian

Producător: Liliana Chiţescu

 

Pe 8 martie, nu rataţi, la Telecinemateca de la TVR 2, filmul american Millie cea modernă (THOROUGHLY MODERN MILLIE – SUA, 1967)! Comedie muzicală îi are în distribuţie pe Julie Andrews, James Fox şi Mary Tyler Moore, iar regia este semnată de George Roy Hill.

(w882)

În tumultuoşii ani '20, Millie Dillmount, o tânără din Kansas, se avântă cu ambiţie şi naivitate în lumea largă de dincolo de orăşelul ei natal. Hotărâtă să se bucure de tot ce-i poate oferi „epoca modernă", Millie ajunge la New York cu un plan bine stabilit: să se angajeze stenografă la un om de afaceri bogat şi, mai târziu, să-i devină soţie. Dar, cum socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, viaţa în metropolă îi rezervă multe surprize, iar modernismele la care visează nu sunt cu nimic mai bune decât vechile ei principii sănătoase şi "demodate".

Prezentare Radu F. Alexandru

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...