loader
Foto

Galerie foto

Telecinemateca, la TVR 2: Marina Vlady o interpretează pe „Principesa de Cleves”

Actorul Jean Marrais este, de asemenea, cap de afiş al filmului, ecranizare a romanului omonim de Madame de La Lafayette. La TVR 2, filmul de Telecinematecă se vede miercurea, de la 20.10.

 

Principesa de Cleves i-a jurat credinţă şi loialitate soţului ei, un om foarte bogat, dar în vârstă. Îndrăgostindu-se de tânărul şi foarte popularul duce de Nemours, tânăra face greşeala de a-i mărturisi aceste sentimente bărbatului ei, declanşând un val de gelozie din partea lui. Astfel, deşi iubirea ei pentru duce nu se va stinge niciodată, ea îi va rămâne fidelă soţului ei până la moarte.

(w882)

Drama istorică Principesa de Cleves, pe care TVR 2 a programat-o miercuri, 1 martie, este ecranizarea romanului omonim, de Madame de La Fayette.

(w882)

Marina Vlady (n. Marina de Poliakoff-Baidaroff, 10 mai 1938) este o actriţă franceză de film, de mare mare popularitate, femeie foarte frumoasă, divă blondă adulată în întreaga lume. Născută din părinţi imigranţi ruşi, Marina Vlady şi-a croit drumul cu talent şi pasiune. A primit premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de Film de la Cannes pentru rolul Regina din filmul Patul conjugal. A fost distribuită în multe spectacole de teatru şi protagonistă în filme de mare succes, între care, Steaua fara nume, de Mihail Sebastian, regizat de Henri Colpi. În 1967 a fost invitata de onoare a unui festival de film la Moscova. Tot Marina Vlady a fost nominalizată de 3 ori la Golden Globes.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Oamenii și legea: Ce trebuie să știi când dai sau ești dat în judecată

Joi, 9 mai, de la ora 13:00, invitatul Mihaelei Olaru la ”Oamenii și legea”, pe TVR 1, este Ion Dragne, avocat.

Violoncelistul Adrian Naidin, baritonul Lucian Petrean și scriitorul Dan Mircea Cipariu continuă spectacolul pe scena “Dăruiește Românie!”

Carmen Târnoveanu vă așteaptă sâmbătă, 11 mai, de la ora 13:30, la TVR3, la o ediție inedită a emisiunii „Dăruiește Românie!”, alături de ...

Cupluri de poveste, la „Drag de România mea!”

Cupluri de poveste, la „Drag de România mea!”

publicat: Miercuri, 08 Mai 2024

Duminică, 12 mai, de la ora 15:00, la TVR 2 veți putea urmări o ediţie de colecție a emisiunii ”Drag de România mea!”, o confruntare a dragostei, ...