loader
Foto

Italia: Săptămâna Festivalului „Sanremo”

Cel de-al 73-lea „Festival di Sanremo” începe marți, 7 februarie. În ultima seară a festivalului, Italia va afla piesa concurentă la Eurovision Song Contest 2023.

 

„Festival di Sanremo” este difuzat pe Rai 1 în Italia. Postul italian oferă, de asemenea, un stream live prin playerul online RaiPlay. Programul celor 5 spectacole din perioada 7 - 11 februarie, va începe de la ora 20:40 CET.

Festivalul din Sanremo a atins de mult un statut legendar, iar acum, la cea de-a 73-a ediție, popularul concurs continuă să atragă noi audiențe în Europa și nu numai.

Venit la noi în direct de la Teatro Ariston din Sanremo, regiunea Linguria din Italia, Festival di Sanremo este însumează 5 nopți de spectacole, în care cele 28 de melodii concurente vor fi interpretate de 3 ori fiecare, împletite cu un program variat de divertisment.

Formatul Festivalului di Sanremo de anul acesta, este reprezentat astfel:

Marți, 7 februarie - sunt interpretate 14 melodii

Miercuri, 8 februarie -  sunt prezentate restul de 14 cântece

Joi, 9 februarie - Toate cele 28 de melodii sunt interpretate din nou

Vineri, 10 februarie - Toți cei 28 de artiști interpretează un cover al unui cântec clasic, alături de un artist invitat

Sâmbătă, 11 februarie-  Toate cele 28 de melodii sunt interpretate din nou, cu 5 melodii trecând într-o „super finală” pentru a decide un câștigător

Pe lângă spectacolele prezentate mai sus, Festivalul di Sanremo invită, în fiecare seară, artiști consacrați să participe la spectacol; comedianți, actori, celebrități și cântăreți asigură distracția publicului italian în pauza dintre cântecele concurente.

Cei 28 de artiști și cântecele cu care vor concura la Festivalul di Sanremo 2023 sunt:

Anna Oxa - Sali (Canto dell'anima)

Ariete - Mare di guai

Articolo 31 - Un bel viaggio

Colapesce & Dimartino - Splash

Colla Zio - Non mi va

Coma_Cose - L'addio

Elodie - Datorită

Gianluca Grignani - Quando ti manca il fiato

Gianmaria - Mostro

Giorgia - Parole dette male

I Cugini di Campagna - Lettera 22

LDA - Se poi domani

Lazza - Cenere

Leo Gassmann - Terzo inima

Levante - Vivo

Madame - Il bene nel male

Mara Sattei - Duemilaminuti

Marco Mengoni - Due vite

Modà - Lasciami

Domnul Rain - Supereroi

Olly - Polvere

Paola & Chiara - Furore

Rosa Chemical - Fabricat în Italia

Sethu - Cauza perse

Shari - Egoista

Tananai - Tango

Ultimo - Alba

Will - Prost

Cele 28 de melodii vor fi prezentate publicului în premieră, în serile de marți și miercuri fiind prezentate câte 14 cântece.

Votul

Votarea este alcătuită: dintr-un televot public (34%), un juriu format din membri ai presei (33%) și un juriu demoscopic de 300 de membri ai publicului (33%).

Se face pe tot parcursul săptămânii și sâmbătă seara. Media dintre voturile obținute în cadrul emisiunii finale și cele obținute în cadrul emisiunilor precedente va determina un clasament general al celor 28 de piese. Rămâne un Top 5, pentru a trece la „superfinală”.  Toate voturile anterioare vor fi resetate și se va deschide un nou vot pentru acele 5 melodii.

Odată ce votarea în „superfinală” s-a încheiat și rezultatele anunțate, Italia are piesa concurentă la Eurovision Song Contest de la Liverpool.

Pe parcursul celor 5 nopți, gazda evenimentului va fi directorul de creație al festivalului, Amadeus, pentru al 4-lea an consecutiv.

Gianni Morandi va fi co-gazdă, alături de Amadeus, iar  lângă cei doi se vor alătura 4 patru gazde invitate, alternativ, pe parcursul săptămânii: Chiara Ferragni (nopțile 1 și 5), Francesca Fagnani (noaptea 2), Paola Egonu (noaptea 3) și Chiara Francini (noaptea 4).

Mahmood & BLANCO, câștigătorii Festivalului di Sanremo 2022, sunt interpreții invitați să deschidă festivalul din Sanremo.

Sursa: eurovision.tv

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...