loader
Foto

Influența psihicului asupra sănătății

În săptămâna 2-5 august, „Un doctor pentru dumneavoastră” vă propune să revedeți la TVR Internațional și online pe TVR+, de la ora 19:00, o serie de ediții cu subiecte de actualitate.

 

Luni, 2 august, Albertina Ionescu deschide ediția cu un subiect important pentru noi toți atunci când vine vorba despre frumusețe și sănătate. Pielea este oglinda sănătăţii. Ne protejeaza de bacterii, virusuri, reglează temperatura corpului și poate fi afectată de o infecție virală, cum ar fi verucile, varicela, herpesul, zona zoster. Invitatul ediției este dr. Dorin Munteanu, medic primar dermatologie–alergologie, și ne răspunde întrebărilor despre alergii și alte afecțiuni virale ale pielii, de la prevenție până la tratament.

(w882) piele un d

În a doua partea a emisiunii, vorbim împreună cu psihologul Florica Munteanu despre cum psihicul influențează starea noastră de sănătate și cât de important este să reușim prin echilibru să obținem o stare de bine.

(w882) psihic, un

Marți, 3 august, Măriuca Mihăilescu ne prezintă o serie de tratamente minim invazive pentru litiaza renală împreună cu doi medici specialiști în urologie: dr. Mihai Florin Rădulescu și dr. Constantin-Andrei Rădulescu.

(w882) un doctor

Ce se întâmplă în spatele durerilor insuportabile și ce se poate face când un calcul renal devine un pericol pentru sănătate? Care este cauza durerilor date de colica renală? sunt întrebări la care ne vor răspunde invitații noștri.

(w882) urologie u

Miercuri, 4 august, Albertina Ionescu ne invită în prima partea e ediției să descoperim Vitamina ”N” de la natură. Dr. Adriana Tatomirescu, medic nutriționist, ne îndeamnă să ne conectăm mereu la natură, să-i descoperim tainele binefăcătoare, să cunoaștem și să aplicăm legile ei pentru a fi puternici și sănătoși.

(w882) vitamina n

În partea a doua aducem în discuție experiența din perioada pandemiei Covid-19 alături de dr. Diana Dumitrache, medic specialist recuperare medicală. Exercițiile fizice practicate cu moderație sunt utile în evitarea formelor grave de Covid-19 și chiar în prevenirea bolii. Virusul SARS-CoV-2 atacă mitocondriile, celule care produc energie și care țin de imunitate, ceea ce, în urma infecției, poate conduce la forme grave. Invitata noastră ne recomandă să evităm sedentarismul, să facem sport și mișcare.

(w882) doctor fra

Joi, 5 august, Măriuca Mihăilescu vă recomandă două subiecte interesante: Guta - „Regele bolilor și boala regilor” și Cavitatea bucală – fereastră spre sănătate.

Guta este o tulburare a organismului cauzată de creșterea nivelului acidului uric din sânge și depunerea sărurilor acestuia, în urma dereglării metabolismului proteic, afectează articulațiile și alte organe interne. Conf. dr. Daniela Opriș - Belinski, medic primar medicină internă și reumatologie, ne explică cum ne afectează articulațiile și alte organe interne această boală și ce trebuie să facem pentru a evita crizele de gută.

(w882) guta, un d

În partea a doua a emisiunii, dr. Ionuţ Leahu, medic stomatolog, ne explică că diagnosticarea problemelor cavității bucale, corect și la timp, de la sângerări gingivale, miros neplăcut, până la lipsa dinților și durerile insuportabile, impune aplicarea metodelor moderne de tratament.

(w882) dr leahu

***

Producător tv:  Monica Ancuța

Edițiile emisiunii pot fi urmărite online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.:Tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

(w100) DermavitalPentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04, (+4)0731.871.968.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație

publicat: Marţi, 16 Aprilie 2024

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova aflăm ce subiecte au fost dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.

„O poveste nespusă”. Constantin Cojocaru: Actorul este un cetățean de pe stradă și ce simte se vede pe el. Corpul lui, interiorul lui exprimă ceea ce îi trece prin cap și prin suflet | VIDEO

TVR Cultural difuzează, în memoria marelui actor Constantin Cojocaru, care s-a stins din viață în acest weekend, emisiunea „O poveste nespusă - ...

La TVR 1, facem „Petrecere... cu cântec!” Iuliana Tudor, alături de mari artişti ai folclorului românesc! | VIDEO

TVR onorează parcursul profesional al personalităţilor muzicii populare și contribuția lor la continuitatea culturii tradiționale din România. În ...