loader
Foto

Încep înscrierile la Selecţia Naţională a Concursului Eurovision 2016

În premieră, anul acesta, reprezentantul României la concursul Eurovision 2016 va fi desemnat exclusiv prin votul publicului.

 

Începând din 18 ianuarie 2016, compozitorii interesaţi de cea mai mare competiţie muzicală europeană pot să înscrie piese pentru Selecţia Naţională a concursului. Termenul limită până la care pot fi trimise piesele este 7 februarie.

Piesele pot fi trimise prin poştă sau depuse direct la Registratura TVR (Calea Dorobanţilor nr. 191, sector 1, Bucureşti), pe CD, cu menţiunea „Pentru Selecţia Naţională Eurovision 2016” înscrisă pe plic sau electronic, la adresa eurovision2016@tvr.ro.

  • Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, câştigătorul Selecţiei Naţionale va fi desemnat exclusiv de public, prin televot. Urmăriţi toate informaţiile despre concurs pe site-ul eurovision.tvr.ro.

În 2016, pentru al doilea an consecutiv, Iuliana Marciuc (foto) este producătorul Selecţiei Naţionale a Eurovision 2016. În plus, ea va conduce delegaţia României la Stockholm. Regia show-urilor va fi realizată de Dan Manoliu.

(w882) Iuliana Ma

Calendarul pentru desfăşurarea selecţiei:

  • 18 ianuarie – 7 februarie: înscrieri – depunerea sau trimiterea pieselor la Registratura TVR ori electronic la adresa eurovision2016@tvr.ro
  • 8, 9, 10 februarie: preselecţii – piesele vor fi audiate de juriu
  • 11 februarie: anunţarea celor 12 piese care vor intra în concurs, printr-o conferinţă de presă.

Anul acesta, modul în care va fi ales reprezentantul României la Eurovision este unul diferit faţă de ediţiile precedente.

Selecţia Naţională se va face prin două show-uri, transmise în direct de TVR: semifinala pe 4 martie şi finala pe 6 martie.În semifinală vor intra 12 piese, dintre care şase vor accede în finală: patru vor fi alese de un juriu de specialitate, iar două de către public, prin televot.

În finala Selecţiei Naţionale, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pe scena de la Stockholm, dintre cele şase piese rămase în concurs, prin televot.

Concursul Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai. În competiţie s-au înscris 43 de ţări, cu trei mai multe decât la ediţia precedentă.

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.