loader
Foto

Galerie foto

„În ţara minunilor”: despre terapia prin râs şi arta pânzei de păianjen

În ediţia din 21 noiembrie puteţi afla cum se desfăşoară cursurile de „yoga râsului”, cum arată tablourile din pânză de păianjen pe care le realizează un sculptor român, dar şi de ce o comună de lângă Mediaş vrea să intre în Patrimoniul UNESCO.

 

Ediţia din 21 noiembrie a emisiunii „În ţara minunilor” este disponibilă pe TVR +

Săptămâna aceasta, telespectatorii află „În Ţara Minunilor” cum se desfăşoară cursurile de „yoga râsului”, cum arată tablourile din pânză de păianjen pe care le realizează un sculptor român, dar şi ce are special o comună de lângă Mediaş, care vrea să intre în Patrimoniul UNESCO.

Primul invitat al ediţiei de joi, 21 noiembrie (ora 20.10, TVR 2), este Florentina Oprea, psiholog şi project manager al unui centru care practică terapia prin râs, de la care vom afla cum se desfăşoară o sesiune de „yoga râsului” (Hasyayoga).

Ce poţi face cu o pânză de păianjen? Un român din Mediaş a găsit răspunsul la această întrebare în artă. Sculptorul Emil Mureşan vine „În Ţara Minunilor” să povestească secretul celor câteva sute de lucrări pe care maestrul le-a realizat folosind pânze de păianjen.

Tot de zona Mediaşului se leagă şi o altă poveste pe care gazdele emisiunii vor încerca să o descopere în această ediţie – istoria şi semnificaţia unei biserici din secolul al XV-lea din Moşna, o comună din apropierea Mediaşului. Va vorbi despre şansele reale pe care acest sit le are de a intra în Patrimoniul UNESCO Dr. Virgil Ştefan Niţulescu, director general al Muzeului Naţional al Țăranului Român şi preşedinte al Consiliului Internaţional al Muzeelor (ICOM), un ONG asociat UNESCO.

Pentru că Ţara Minunilor nu poate exista fără muzică, vin în platoul emisiunii AMI, care a urcat în topurile muzicale cu piesele „Trumpet Lights” şi „Otra vez”, dar şi o trupă care cântă împotriva discriminării – Romano ButiQ.

Tot în această ediţie, telespectatorii vor putea asculta noua piesă a trupei HI-Q, care va fi difuzată în premieră la televiziune. Piesa se numeşte „Inimi SRL şi este compusă de Marius Moga.

Echipa de la Times New Roman este din nou în platou şi comentează cele mai noi şi mai amuzante ştiri.

Emisiunea „În ţara minunilor” poate fi urmărită şi online pe TVR+.

Despre emisiunea „În ţara minunilor”

Emisiunea este difuzată în fiecare joi, de la ora 20.10, la TVR 2, şi prezintă poveştile de succes ale unor oameni deosebiţi, cunoscuţi dar şi mai puţin cunoscuţi, ale căror realizări pot fi un exemplu pentru ceilalţi. Personajele poveştilor sunt români care au reuşit să facă lucruri surprinzătoare în folosul altora, oameni cu idei originale, mici meşteşugari, producători sau întreprinzători care creează produse autohtone speciale.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...