loader
Foto

Impactul deciziilor politice asupra economiei, la Interes general

Siminel Andrei, director general New Century Holdings România , a fost invitatul lui Sorin Burtea, marţi, la TVR 1, de la ora 18.10.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Economia dă semne de revigorare. Banca Mondială a îmbunătăţit prognoza de creştere pentru România, la 2,5% în 2014 şi 2,7% la Produsul Intern Brut, anul viitor. Exporturile au înregistrat avansuri constante, iar gradul mare de absorbţie al fondurilor comunitare destinate agriculturii, pe fondul unui an de excepţie datorită condiţiilor climatice, au dus România la una dintre cele mai mari creşteri din Europa.

Presiunea Băncii Centrale de a diminua creditarea în valută şi a încuraja împrumuturile în monedă naţională a început să aibă efecte. Pentru prima dată după 1989, dobânzile la lei au ajuns la nivelul celor în valută, o tendinţă bună pentru finanţare. Această conjunctură, alături de programele guvernamentale pentru sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii pot impulsiona afacerile şi crea locuri de muncă.

În ceea ce priveşte semnalele din economia mondială, Statele Unite ale Americii au obţinut o creştere importantă, iar Uniunea Europeană a înregistrat, pentru prima dată de la declanşarea crizei, scăderea datoriilor.

Aşteptăm întrebările dumneavoastră pe adresa interesgeneral@tvr.ro şi pe pagina  www.facebook.com/InteresGeneralTVR1.

Campania „Solicitaţi bonul fiscal!” continuă cu informaţii utile şi extragere de premii.

Emisiunea Interes general se difuzează în direct, la TVR 1 şi poate fi urmărită online, pe TVR+, precum şi pe tabletă sau mobil. Puteţi descărca aici aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Elisabeta Lipă, la ”Portret de excelență”: ”Am avut numeroase ocazii să rămân afară, în străinătate, dar nu am putut...Nu există țară mai frumoasă ca a noastră”

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 16:00, la  TVR Cultural, Mihaela Olaru va sta de vorbă cu Elisabeta Lipă, cea mai medaliată canotoare din istoria ...

Cancerele osoase se tratează! Dăruiește speranță copiilor care luptă pentru viață!

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 7:00, la TVR 1 și TVR+, vă invităm să urmăriți o ediție de colecție "Un doctor pentru dumneavoastră".

Spectacol muzical de excepție, închinat memoriei marelui Puccini, difuzat în exclusivitate la TVR Cultural, în 18 mai

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 19.00, TVR Cultural transmite în exclusivitate Gala „Puccini”, o seară dedicată îndrăgitelor opere ale marelui ...