loader
Foto

Ignoranţa e o binecuvântare! – Dr. House, episod 9, seria VI

Pacientul lui House din acest episod este un geniu în domeniul fizicii, cu studii publicate, dar care a ales să renunţe la cercetarea ştiinţifică şi să devină un simplu curier. Povestea lui, de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+

 

Jimmy, pacientul din acest episod, este un geniu în domeniul fizicii, cu studii publicate, dar care a ales să renunţe la cercetarea ştiinţifică şi să devină un simplu curier. El ajunge să fie internat la clinica Princeton-Plainsboro când nu îşi mai simte mâinile şi picioarele. După extirparea splinei şi administrarea a tot felul de tratamente, House ajunge la adevărul privind actuala stare a pacientului. Îşi dă seama că fizicianul a luat, în mod deliberat, o combinaţie de substanţe care să îl „prostească”, pentru a nu mai fi un geniu. Motivul acestei dorinţe este tocmai nevasta lui Jimmy, o ignorantă pe care el o iubeşte, dar nu o suportă. Singura lui cale de a rămâne lângă această femeie a fost să devină, cu ajutorul medicamentelor, la fel de ignorant şi cu mintea în ceaţă ca ea.

(w882)

Între timp, House pune la cale un întreg plan să o despartă pe Cuddy de Lucas. Şi după scurt timp, lucrurile par să meargă în direcţia lui House, pentru că la el în birou vine Cuddy furioasă să îi spună că Lucas a renunţat la relaţia cu ea, ceea ce nu o va face să fie cu House. Niciodată! Iniţial House triumfă, dar curând îşi dă seama  că totul a fost o minciună şi că, în realitate, Cuddy este în continuare cu Lucas. Strategia ei de a-i crea lui House un sentiment de vinovăţie a funcţionat, pentru că el renunţă la orice alt plan de a-i strica şefei lui relaţia cu Lucas.

Şi colac peste pupăză, House îl enervează pe Chase în asemenea hal, încât acesta îl lasă lat dintr-un singur pumn tras cu toată furia. Când îşi revine, House refuză să îl reclame, ba chiar consideră că Chase a procedat corect. Iar Taub este cel care se foloseşte cel mai inteligent de ochiul vânăt al lui House. El îi face o fotografie şi o duce acasă nevestei lui care, de când Taub renunţase la postul mult mai bine plătit şi se întorsese la Princeton-Plainsboro, se plângea continuu. Nu neapărat pentru salariul mai mic, ci pentru că soţul ei se întorsese la poziţia de sclav al lui House. Aşa că acum Taub îi arată nevestei fotografia cu House şi îi spune că el i-a învineţit ochiul. Credinţa lui House că „ignoranţa este o binecuvântare” se aplică şi lui Jimmy şi nevestei lui Taub.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.