loader
Foto

Galerie foto

Cupa „Irina Deleanu” - o ediție maraton de gimnastică ritmică, la TVR3

Cupa ”Irina Deleanu” este organizată între 18 și 23 mai, de Federația Română de Gimnastică Ritmică, sub egida Federației Internaționale de Gimnastică. TVR3 a reflectat evenimentele sportive în zilele de 21, 22 și 23 mai, de la ora  19:00​.

 

În sportul grației, frumuseții și perfecțiunii, Cupa „Irina Deleanu” și-a găsit, an după an, un loc bine stabilit în calendarul competițional. Ediția 2021 se anunță a fi un spectacol complet unde, de la copii de 7- 8 ani, până la gimnaste calificate la Jocurile Olimpice de la Tokyo, sau medaliate la campionate continentale, fiecare participantă își dorește rezultate cât mai bune.

Va fi o ediție maraton, care se va desfășura pe parcursul a 5 zile, 19-23 mai, cu peste 400 de participante din 32 de țări. S-au înscris în concursul senioarelor 80 de gimnaste și 7 ansambluri, iar la junioare, 70 de gimnaste și 14 ansambluri.

Pentru multe dintre gimnastele participante va fi o verificare înainte de Campionatele Europene de la Varna (9-13 iunie).

Rusia vine cu tripla campioană mondială și europeană de junioare din 2019, Lala Kramarenko și dubla campioană europeană de junioare din 2018, Daria Trubnikova și Anastasia Guzenkova, Italia cu vicecampioana mondială, Milena Baldassarri, Japonia cu Kaho Minagawa, medaliată cu bronz la campionatele mondiale din 2017, la cerc, calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Statele Unite cu cele mai bune gimnaste, multiple medaliate cu aur la Jocurile Panamericane - Laura Zeng și Evita Griskenas, Belarus cu campioana europeană de juniori din 2020, Dina Agisheva.

Pentru Romnaia vor concura, printre altele Andreea Verdes si Denisa Mailat, care continuă cursa de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

FILM.TVR.RO

Logo

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Eurovision 2024: Artiștii celei de-a 68-a ediții a Concursului Muzical Eurovision își încep călătoria spre Malmö

Repetițiile pentru cea de-a 68-a ediție a Concursului Muzical Eurovision sunt la doar câteva zile distanță, iar artiștii au început călătoria ...

Despre scenariu original vs. ecranizare, scenarist vs. regizor/autor, la „CineSens” cu Magdalena Stanciu, în 26 aprilie, la TVR Cultural

Invitații Magdalenei Stanciu în cea de-a treia ediție a emisiunii „CineSens” sunt scenarista Oana Răsuceanu și regizorii Stere Gulea, Marian ...