loader
Foto

Gala Premiilor Musicrit, sâmbătă, în direct, la TVR Cultural

TVR Cultural a transmis sâmbătă, în direct, de la ora 18.00, Gala Premiilor Musicrit, în cadrul căreia artiști, critici muzicali, jurnaliști și manageri din domeniul muzical au fost premiați pentru excelență.

 

Gala Premiilor Musicrit este o inițiativă aparținând Uniunii Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor Muzicali din România (UCRRM).

În cadrul Galei, au fost oferite premii la categoriile: Critică muzicală, Publicistică, Management, Proiectul muzical al anului, Proiectul cultural al anului, Evenimentul aniversar al anului, Cea mai bună stagiune lirică din ţară, Cea mai bună stagiune simfonică din ţară, Instrumentistul Anului, Artistul liric al Anului, Tânărul jurnalist al Anului.

Totodată, au fost acordate premii de excelență și trofeul Musicrit.

La Gala Premiilor Musicrit, publicul a fost încântat cu momentele muzicale susținute de violonistul Alexandru Tomescu, violoncelistul Andrei Ioniță, violistul Răzvan Popovici şi pianista Cristiana Mihart, violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga, sopranele Oana Șerban şi Noemi Onucu, mezzosoprana Florentina Soare, baritonul David Pogana și, nu în ultimul rând, ansamblul Violoncellissimo.

Gala a fost prezentată de Marius Constantinescu, realizator TVR Cultural, și Luminița Arvunescu, realizatoare Radio România Muzical.

Evenimentul a avut loc la Palatul Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti, din strada Doamnei nr 11 - intrarea din Strada Ion Ghica, etaj III, sala Arh. Ştefan Burcu.

TVR Cultural a transmis Gala în direct, sâmbătă, 14 ianuarie, ora 18.00.

Persoanele interesate au putut participa gratuit la eveniment, în limita locurilor disponibile. Accesul s-a făcut până la ora 17.45, cu confirmarea participării la numărul de telefon 0727.045.645 sau la adresa de email ucrrm@musicrit.ro.

Uniunea Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor Muzicali din România a fost înființată în anul 1990 de personalități de marcă, precum Iosif Sava, Grigore Constantinescu, Smaranda Oțeanu-Bunea, Dumitru Avachian, Mihaela Doboș sau Elena Zottoviceanu și este cea mai activă susținătoare a valorilor muzicale din spațiul românesc în presa scrisă și audiovizuală, prin actualii ei membri: Costin Popa – critic muzical, prof.univ.dr. DHC Valentina Sandu Dediu – rectorul Colegiului de Studii avansate „Noua Europă”, Liliana Staicu – Manager Corurile şi Orchestrele Radio, Cristina Comandașu – manager Radio România Muzical, Cristian Marica – redactor-șef Radio România Cultural, Claudia Robu şi Valentina Băințan - realizatoare de emisiuni TVR Cultural, Luminiţa Arvunescu – realizatoare de emisiuni radio şi evenimente muzicale, actuală președintă a UCRRM.

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”, o ediție despre conservarea valorilor culturale românești

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

Luni, 29 aprilie, de la ora 19:00, revedeți o ediție a emisiunii ”Un doctor pentru dumneavoastră”, la TVR Internațional.