loader
Foto

Gala Persoanelor cu Dizabilităţi – la a treia ediţie

Începând de azi, 10 octombrie, se deschide oficial perioada de înscriere a candidaturilor pentru toate cele cinci categorii din competiţie.

 

“Accesibilizaţi libertatea!” este îndemnul propus de cea de-a 3-a ediţie a Galei Persoanelor cu Dizabilităţi, organizată de ActiveWatch şi Fundaţia Motivation România, alături de Fundaţia Vodafone România şi Dedeman.

Adresăm mesajul nostru tuturor celor care sunt interesaţi de abilităţile persoanelor cu dizabilităţi. Potenţialul extraordinar de care dispun persoanele cu dizabilităţi poate să se exprime dacă societatea le iese în întâmpinare. Noi nu trebuie decât să întindem mâna. Restul fac ei. Noi punem o rampă. El sau ea poate să devină expert în fizică cuantică. Noi adaptăm programul grădiniţei ca să poată participa, alături de ceilalţi copii, şi cel cu dizabilităţi. El sau ea va avea curaj apoi să se simtă cetăţean. Unii dintre noi au nevoie de acces ca să fim împreună.

Gala Persoanelor cu Dizabilităţi este un eveniment anual ce ilustrează beneficiile pe care le are societatea ca urmare a integrării persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa muncii, în învăţământul de masă, în viaţa culturală şi în politicile publice. De aceea, prezintă public poveşti de succes şi modele de bune practici şi îi pune în valoare pe cei care sprijină persoanele cu dizabilităţi.

Ediţia din 2012 are loc sub patronajul Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, iar coproducătorul evenimentului este TVR1. Evenimentul se va desfăşura pe 27 noiembrie 2012 şi va fi difuzat de postul public de televiziune în data de 2 decembrie 2012.

Competiţia

La Gală se vor acorda premiile pentru competiţia pe care o anunţăm aici. În ediţia din acest an vor fi cinci categorii de premiere: Oameni cu desăvârşire, dedicată persoanelor cu dizabilităţi care au avut împliniri remarcabile în context educativ; Angajatorii abilităţii, pentru angajatorii de pe piaţa liberă a muncii care au inclus persoanele cu dizabilităţi în activitatea lor; Promovează abilitatea, dedicată comunicatorilor care au susţinut cauza persoanelor cu dizabilităţi; Porţi deschise – pentru instituţiile şi companiile care au înţeles că accesibilizarea sediilor pentru persoane cu dizabilităţi nu trebuie să rămână doar pe hârtie; Școala tututor abilităţilor – pentru a premia eforturile unităţilor de învăţământ de masă în integrarea persoanelor cu dizabilităţi.

"Începând de azi, 10 octombrie şi până în data de 10 noiembrie 2012, declarăm deschisă perioada de înscriere a candidaturilor pentru toate cele cinci categorii din competiţie." anunţă ActiveWatch şi Fundaţia Motivation România. Jurizarea va avea loc după data de 10 noiembrie. Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul Galei Persoanelor cu Dizabilităţi şi, în aceeaşi zi, printr-un comunicat de presă difuzat pe site-ul www.incluziune.org şi către mass-media naţionale şi locale. Fiecare categorie va fi evaluată de un juriu separat, alcătuit din persoane care, prin activitatea şi dedicarea lor, au realizări şi competenţă în domeniile respective.

Sursa foto: imphoto.ro

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...