loader
Foto

Finala Ligii Campionilor: Josep Guardiola: Nu cred că Inter doar se va apăra. Inter este o echipă care știe să atace!

Josep Guardiola, antrenorul echipei engleze Manchester City, crede că în meciurile foarte importante, așa cum sunt finalele, există momente când nu se mai aplică nicio tactică și singurul lucru care produce efecte este doar dorința jucătorilor de a câștiga.

 

Guardiola știe că Inter Milano nu este o echipă ușor de citit: „Sunt multe fațete ale aceleiași echipe. Inter este o formație care nu știe doar să se apere deși există convingerea că echipele italiene doar asta știu să facă. Însă Inter poate face multe alte lucruri", a spus Guardiola.

„Inter are capacitatea de a păstra mingea și de a finaliza, ei știu să atace din centru și din flancuri. Vom încerca să ne apărăm cât mai bine, atât sus, cât și jos. Într-o finală trebuie să fii stabil. Apără bine, atacă și ai controlul. Trebuie să ai răbdare. Cel mai important este să te gândești că meciul începe de la 0-0 și nu pierdem. Echipele italiene pot crede că la 0-0 e ca și cum ar câștiga, dar nu câștigă. Este 0-0 și atât", a continuat antrenorul catalan al lui Manchester City.

„Este important să avem un plan în finală și vom comunica asta jucătorilor. Dar finalele sunt meciuri unice și, dacă merge prost, putem pune mai mulți atacanți. Sau poate punem șapte fundași central! Încă nu știu. Sunt momente când meciul o ia razna și atunci nu mai e nicio tactică. Trebuie doar ca jucătorii să aibă dorința de a merge mai departe și de a juca cu inima”, a completat Guardiola.

Întrebat de forma mai slabă prin care trece norvegianul Haaland, care a marcat 52 de goluri în 52 de meciuri în întreg sezonul, Guardiola a răspuns: „Nu mă aflu aici ca să discut despre media golurilor marcate de Erling. Nu cred că există multe persoane care să se îndoiască de capacitatea lui Haaland de a marca goluri. Mâine el va fi gata să e ajute să câștigăm Liga Campionilor”, a încheiat Guardiola, care ar putea deveni primul antrenor care reușește tripla istorică (Liga Campionilor, titlu, cupă) cu două echipe, după cea realizată cu FC Barcelona în 2009.

Sursă foto: Imago / Gonzalez Photo

FILM.TVR.RO

Logo

 
”Dăruiește Românie!”, o nouă întâlnire cu artiști îndrăgiți, sâmbătă, la TVR 3

Victoria Cociaș, Ozana Barabancea, Alexandra Ungureanu, Andreea Toma, Doru Isăroiu & Red Parlament sunt așteptați de Carmen Târnoveanu la ...

Schimbări în ordinea de desfășurare a Finalei Eurovision Song Contest

Ediția 68 a Eurovision Song Contest introduce o schimbare în modul în care este decisă ordinea de desfășurare a Finalei. Artiștii pot alege să ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.