loader
Foto

Galerie foto

Filmul TVR 1: „Anne Frank” - glasul unei generaţii

Două premii Emmy, trei nominalizări la Globul de Aur - sunt doar câteva semne ale recunoaşterii valorii filmului „Anne Flank”. Vineri, 23 noiembrie, de la ora 21.10, vedem partea a doua a acestui film. Prima parte a fost difuzată de TVR 1 pe 16 noiembrie.

 

TVR 1 difuzează vineri, de la ora 21.10, filmul Anne Frank (ANNE FRANK – SUA, 2001), dramă bazată pe „Jurnalul Annei Frank", regizat de Robert Dornhelm, cu: Hannah Gordon-Taylor, Ben Kingsley,  Brenda Blethyn, Lili Taylor.

Născută într-o familie de evrei germani, Anne Frank a trăit aproape toată viaţa în Olanda, unde se refugiaseră părinţii ei de teama nazismului. Între 1942 şi 1944, perioada descrisă în jurnalul Annei, familia Frank şi prietenii lor n-au părăsit "Anexa", ascunzătoarea în care sperau că vor putea supravieţui până la sfârşitul războiului.

(w882)

Dintr-o fetiţă timidă, Anne s-a transformat într-o adolescentă sensibilă, lucidă şi foarte înţeleaptă pentru anii ei. Însă, în august 1944, toţi locuitorii Anexei au fost descoperiţi şi trimişi în lagăre de concentrare. Numai Otto Frank, tatăl Annei, a supravieţuit şi tot el a publicat jurnalul fiicei lui.

Moartă de tifos la 15 ani, cu doar două săptămâni înainte de eliberarea lagărului, copila care ar fi putut ajunge o mare scriitoare, a devenit cea mai cunoscută victimă a Holocaustului şi glasul unei întregi generaţii.

(w500)

Filmul a fost recompensat cu:

*Două premii Emmy 2001 (pentru cea mai bună miniserie şi cea mai bună scenografie)

*Trei nominalizări la Globul de Aur 2001 (pentru cea mai bună miniserie, cea mai bună actriţă - Hannah Taylor-Gordon, şi cel mai bun actor - Ben Kingsley)

*Premiul Sindicatului Actorilor de Film (SAG) pentru cel mai bun actor într-o miniserie - Ben Kingsley

 

La TVR 1, filmul este difuzat în două părţi: partea I – vineri, 16 noiembrie, de la ora 21.10, iar partea a doua – tot vineri, de la aceeaşi oră.

În grila de toamnă, TVR 1 a început difuzarea unor filme şi seriale care aduc în prim plan evenimente şi personaje care au schimbat cursul istoriei sau au influenţat decisiv viitorul omenirii. Seara de vineri a fiecărei săptămâni le este dedicată.

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...