loader
Foto

Festivalul Naţional de Folclor „Strugurele de Aur”, în Tezaur folcloric

Din 20 septembrie, TVR 1 difuzează duminica, la ora 14.30, în cadrul unor ediţii speciale Tezaur folcloric , cele mai frumoase momente din ediţia a XVI-a a evenimentului.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Cei mai îndrăgiţi interpreţi ai muzicii populare româneşti, dar şi tinere talente în curs de afirmare s-au regăsit şi în acest an pe scena Festivalului Naţional de Folclor „Strugurele de Aur” din Alba-Iulia. Transmis în direct la TVR 3 şi TVRi, evenimentul, ajuns la cea de-a XVI-a ediţie, va putea fi urmărit la TVR 1 şi online, pe TVR+, de-a lungul mai multor ediţii Tezaur folcloric, din 20 septembrie, duminica, de la ora 14.30.

Desfăşurat la Alba Iulia şi Jidvei, festivalul concurs „Strugurele de Aur” este o sărbătoare a cântecului românesc, un eveniment de înaltă ţinută artistică. Şi în acest an, la Alba Iulia s-au întâlnit laureaţi ai ediţiilor precedente ale Festivalului, interpreţi tineri, aflaţi la începutul carierei artistice, interpreţi consacraţi, nume mari ale folclorului românesc, precum şi formaţii tradiţionale din mediul rural, păstrătoare ale cântecului popular. Pe tot parcursul festivalului, Orchestra Naţională Jidvei România a fost alături de interpreţi.

Despre Festivalul Naţional de Folclor „Strugurele de Aur”:

Iniţiat în anul 2001, având ca obiectiv conservarea şi promovarea patrimoniului cultural şi artistic al zonei Târnavelor, „Strugurele de Aur” a devenit o sărbătoare a cântecului, în care sunt prezente tradiţii şi talente din toate zonele româneşti. La Alba Iulia se întâlnesc în fiecare an generaţii de interpreţi – celebrităţi în recital, tineri în concurs şi, prin repertorii, marii solişti care cu ani în urmă au slujit cântecul românesc.

Foto: ziarulunirea.ro

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.