loader
Foto

Galerie foto

Festivalul Luminii de la Timişoara - de Revelion, în direct la TVR 3

Pe 31 decembrie, de la ora 22:00, TVR 3 a transmis un festival unic al luminii, care marchează anul în care Timişoara devine Capitală Culturală Europeană.

 

La Timişoara, primele secunde din 2023 sunt scăldate în feeria Festivalului Luminii.

2023 e anul în care Timişoara, oraş al României, devine Capitală Culturală Europeană, iar primele momente ale acestui an le-ați trăit în direct la TVR 3, într-o atmosferă cu totul specială.

Jocuri de lumini spectaculoase, ritmuri date de cei mai talentaţi DJ de pe planetă - în Programul de Revelion de la TVR 3.

(w882)

Întregul an al Capitalei Culturale Europene se desfăşoară sub sloganul „Luminează oraşul prin tine!”, iar din primele clipe din 2023, oamenii luminează oraşul printr-un eveniment unic: Festivalul Luminii.

(w882)

În premieră, „Festivalul luminii” a adus un spectacol imersiv de lumini la Timișoara.

Zona centrală a orașului a fost pusă într-o lumină spectaculoasă prin intermediul unor instalații artistice new media, proiecții și video-mapping pe Palatul Baroc. Alte elemente interactive au fost experimentate de cei prezenţi în oraş pe traseul ce duce de la Bastionul Maria Theresia spre Piața Unirii, Muzeul Național de Artă.

(w882)

De altfel, Bastionul Maria Theresia a devenit atracția principală chiar în noaptea dintre ani. Cele mai neaşteptate jocuri de artificii și spectacole de lumini s-au văzut la Timișoara pentru prima dată, iar telespectatorii le-au urmărit în direct la TVR 3. Şi tot la TVR 3, în noaptea cea mai lungă a anului, a fost programat un show senzațional al olandezilor Directed Shows, cei care au pregătit momente inedite şi la festivalurile internaționale Untold și Neversea.

(w882)

În programul de Revelion al TVR 3, iubitorii de muzică techno au avut ocazia să danseze pe ritmurile artistului spaniol Danny Avila. Clasat pe locul 36 în „Top 100” DJ Mag, Avila este recunoscut ca fiind unul din cei mai talentați DJ producers de pe planetă. A colaborat cu zeci de artiști internaţionali, printre care Machine Gun Kelly, The Vamps și Tiesto. Tot la TVR 3 ne-am bucurat şi de show-ul Alex Super Beats.

(w882)

Ne-am delectat şi cu momente de arhivă la TVR 3, în „Revelionul Revelioanelor”

Transmisiunea directă de la Timişoara a fost precedată şi urmată, la TVR 3, de o ediţie specială, în două părţi, „Din arhiva TVR”.

Gongul pentru „Revelionul Revelioanelor” a bătut la ora 19:00, cu cele mai bune selecţiuni din arhiva Revelioanelor TVR.

Am revăzut scheciuri cu actori din generaţia de aur, iar invitaţi în platou ai realizatoarei Irninis Miricioiu şi ai solistului de operă Oliver Popa au fost artişti precum Marcel Pavel, Vunk, Ozana Barabancea, Krypton, Taboo Boys, Matilda Pascal Cojocăriţa, Ştefan Cigu, Dida Drăgan.

(w882)

Telespectatorii au avut ocazia să-i revadă pe Toma Caragiu, în schiţa „Administratorul de bloc”, sau pe Octavian Cotescu, alături de Radu Beligan, cu dialogul „În şanţ”, pe Ştefan Bănică, în „Trece timpul ca nebunul”. Nu au lipsit cuplurile Stela – Arşinel în „Travesti”, Marin Moraru şi Marian Hudac în scheciul „La doctor”, Ştefan Tapalagă şi Virgil Ogăşanu în „Cu o singură fisă”, Carmen Stănescu şi Jean Constantin în „Cititorul de contor”, dar nici Jean Constantin, cu celebrul „Tango mizer” şi mulţi alţii.

Partea a doua a ediţiei speciale „Din arhiva TVR”, la ora 1.00 ne-a găsit „Visând la cârciumioară”, alături de nume mari ale folclorului românesc: Sofia Vicoveanca, Gheorghe Turda, Irina Loghin, Constantin Enceanu, Laura Lavric, Daniela Condurache, Ovidiu Homorodean, Saveta Bogdan, Dumitru Dobrican, Aurel Tămaş, Leontin Ciucur, Nelu Ploieşteanu, Panseluţa Feraru, etc.

De la 3 dimineaţa, am continuat la TVR 3 cu Cântece de petrecere, într-o selecţie pregătită de TVR Cluj, iar la ora 4.00, TVR Craiova ne-a propus cele mai frumoase romanţe din Festivalul „Crizantema de aur”.

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...