loader
Foto

Ediţia de Paşti a emisiunii O dată-n viaţă i-a împlinit Iulianei Tudor un vis din copilărie

Gazda emisiunii de la TVR 1 a cântat în duet cu Angela Similea

 

În Duminica Paştelui, Iuliana Tudor şi echipa emisiunii O dată-n viaţă de la TVR 1 au intrat în casele telespectatorilor cu o ediţie specială a emisiunii. Invitaţi au fost Angela Similea şi Irina Loghin (Muntenia), Corina Chiriac şi Maria Butaciu (Ardeal), respectiv Petre Geambaşu şi Ştefania Rareş (Moldova). Nu au lipsit Floarea şi Gheorghe, dansatorii de la Ansamblul Doina Dunării din Giurgiu şi Orchestra Lăutarii, condusă de Nicolae Botgros. Cei care au ratat emisiunea de la TVR 1 o pot vedea, ca, de altfel, întreaga colecţie O dată-n viaţă, online, pe portalul video al Televiziunii Române, www.tvrplus.ro.

Cele trei ore ale emisiunii au fost pline de emoţie. Seara a fost deschisă printr-un moment-rugă al Părintelui Pomohaci, pentru ca debutul celei de a doua parti sa aparţină Coralei Armonia din Constanţa, dirijor preot arhidiacon Iulian Dumitru. Emoţia a continuat şi cu bucuria pe care soprana Felicia Filip i-a adus-o unei tinere cu performanţe excepţionale, dar cu deficienţe de vedere. Dincolo de invitaţia la reculegere, emisiunii O dată-n viaţă de duminică nu i-a lipsit buna dispoziţie, adusă în platou de tinerii reprezentanţi ai folclorului, care au cântat alături de vedetele consacrate. Mai mult decât atât, special spentru această ediţie, Corina Chiriac şi-a schimbat look-ul, apărând în faţa telespectatorilor ca la debut – şatenă şi cu două cozi împletite, iar Petre Geambaşu a avut bucuria unui Trio Formidabil, alături de Angela Similea şi Corina Chiriac. Probele practice au avut ca temă sărbătoarea Paştelui: Angela Similea a  încondeiat un ou de expoziţie, iar Petre Geambaşu a împletit coroniţe din slacie şi flori colegelor de emisiune. Datorită versurilor din piesa „Raţa”, Corina Chiriac a avut ca provocare o… cursă de raţe.

Ediţia de Paşte i-a adus Iulianei Tudor bucuria unui moment la care visa încă de la 5 ani, atunci când a început să cânte cu piesa „Noapte, fată cu cercei de smoală” a Angelei Similea.

Iuliana Tudor: „La această ediţie mi-ar fi plăcut să fiu telespectator, să mă bucur pe deplin de toate momentele din emisiune, să simt surprizele până la capăt. Fără îndoială, această emisiune mi-a împlinit unul dintre cele mai frumoase vise, la care speram încă din copilărie – duetul cu Angela Similea. Când aveam 5 ani cântam piesa „Noapte, fată cu cercei de smoală”, fără să îmi imaginez ce pariuri profesionale avea să-mi lanseze viaţa, peste timp. Am trăit multe clipe speciale de-a lungul anilor mei în televiziune. Însă bucuria de a cânta alături de Angela Similea această piesă, emoţia pe care am avut-o când i-am mărturisit cât o admiram când eram mică, nesperând s-o întâlneasc vreodată... rămân pentru mine momente de suflet. Paştele din acest an mi-a adus bucuria de a realiza un program cu totul special la O dată-n viaţă, de a putea fi alături de familia mea şi mulţumirea de a fi împlinit copilului care eram odinioară un mare vis.”

Angela Similea: „Pentru mine a fost o mare bucurie să cânt împreună cu Iuliana Tudor”

Angela Similea: „Participarea mea în ediţia de Paşte a emisiunii O dată-n viaţă a însemnat foarte mult. A marcat revenirea în studiourile TVR, în maniera în care eu am debutat – Titus Munteanu făcea şi atunci asemenea emisiuni de excepţie! Emisiunea O dată-n viaţă are o atmosferă extraordinară! Cine îndrăzneşte să se atingă de folclor trebuie să aibă o anumită doză de inconştienţă, dar vibraţia acestei emisiuni - pe care am simţit-o de acasă, urmărind-o ca telespectator – mi-a dat curaj. Nu regret nicio clipă că am acceptat să vin. Iuliana Tudor este o gazdă absolut senzaţională, e o fată frumoasă, cu mult suflet, talentată şi foarte atentă. Nu am pretenţia că am abordat folclor, pentru că acest gând ar fi prea mult… spun doar că am încercat, păstrând personalitatea mea, să dau o nuanţă pieselor pe care le-am interpretat, o nuanţă în care nici eu să nu mă pierd. Dacă m-aş fi adâncit în folclor aş fi greşit… Sunt fericită, mai ales că emisiunea ajunge în casele telespectatorilor într-o zi atât de extraordinară cum este Învierea Domnului. Am cântat şi o piesă dramatică… Mi-a fost foarte greu pentru că, exact cu câteva momente înainte, colegul meu de spectacol, Petrică Geambaşu, m-a trimis cu gândul unde nu trebuia să fiu în acel moment… amintindu-l pe soţul meu. Dar suflul emisiunii, ochii Iulianei, veselia microuniversului din platou, m-au ajutat şi am trecut peste acel moment. Mi-am amintit de clipele în care am cunoscut-o pe Maria Tănase şi m-am gândit cum este posibil ca viaţa să se deruleze în asemenea manieră încât să ajung să-i cânt o piesă atât de specială în faţa ţării întregi. E o piesă pe care Iuliana Tudor o propune de şase ani celor pe care-i invită la emisiune, dar, până la mine, nu a ales-o niciunul dintre aceştia. Înseamnă că m-a aşteptat pe mine! Apoi, emoţia s-a transmis către piesa „Noapte, fată cu cercei de smoală”, pe care am cântat-o împreună cu Iuliana. Ştiu că e piesa alături de care ea a început să cânte, la 5 ani. Pentru mine a fost o mare bucurie să-i ofer acest moment de a fi împreună pe scenă, cântând această piesă.  Acum am aflat acum cât de mult şi-a dorit acest moment. Piesa este atât de frumoasă… Nu am ştiut că ea o iubeşte atât de tare şi ce înseamnă, de fapt pentru ea!… Dacă aş fi ştiut i-aş fi dăruit acest moment mult, mult mai devreme!”

Corina Chiriac:IulianaTudor este o mare găselniţă a televiziunii!”

Corina Chiriac: „Participarea mea în emisiune a însemnat, înainte de toate, o porţie mare de panică. Cu vârsta, te lasă curajul de care ai nevoie pentru asemenea invitaţii şi te gândeşti ce-ţi trebuie asemenea momente, în care se poate întâmpla orice şi momentul poate să nu iasă bine… Muzica populară, nefiind  domeniul meu, nu că mi-a dat gândul că nu-i pot face faţă, dar mi-a dat ambiţia ca totul să iasă bine. Emisiunea este o experienţă nouă, pe care o datorăm echipei acestei emisiuni – este vorba de o superechipă de profesionişti, în faţa căreia nu-ţi perimiţi să… nu-ţi iasă! Emisiunea în sine este o provocare – ideea de a fi reprezentant al folclorului pentru câteva ore este fabuloasă. Mi-am schimbat look-ul, în emisiune am purtat o perucă brunetă şi mi-am împletit cozi, pentru a fi cât mai autentică pentru zona pe care am reprezentat-o. Dar proba cu raţele a fost cea mai dificilă pentru mine, din întreaga emisiune! A fost un moment în care nu ştiam la ce să mă mai aştept. Emoţionant a fost tot spectacolul, un spectacol în care calitatea a primat. Iar acest lucru este atât de rar pe ecranele noastre, în această perioadă! Iuliana Tudor este o prezenţă splendidă într-o emisiune. Dacă eu aş fi doar realizator de emisiuni, Iuliana Tudor ar fi una dintre prezenţele pe care mi le-aş dori, să-mi modereze emisiunea. E extrem de frumoasă, extrem de deşteaptă, extrem de plăcută şi de maleabilă la schimburi care necesită secunde. Este o mare găselniţă a televiziunii.”

Petre Geambaşu: „Nu am fost rival cu Nicolae Botgros!”

Petre Geambaşu: „M-am simţit extraordinar în emisiune, toată lumea de aici ştie să facă spectacol – de la Orchestră, la Iuliana Tudor. Iar compania pe care am avut-o – Angela Similea şi Corina Chiriac - m-a încântat! M-a bucurat repertoriul, pentru că eu abordez folclorul, îmi place foare mult! Din păcate, folclorul nu este înţeles pe deplin şi promovat la adevărata lui valoare. E minunat că această emisiune are un repertoriu autentic, de calitate. Pentru o astfel de producţie nu ai mult timp de repetiţie, deci formatul emisiunii îţi cere mai mult decât tehnica profesionistului, îţi cere spontaneitate şi creativitate. Iar acestea se potrivesc de minune cu ideea de o dată-n viaţă. De data aceasta, nu am fost rival artistic cu maestrul Botgros, pentru că eu am venit fără orchestra mea. Se poate spune că am fost, cu adevărat prieteni”.

Ediţia de Paşte a emisiunii a fost difuzată, în mod excepţional, duminică seară. Din această săptămână, Iuliana Tudor vă aşteaptă, ca de obicei, cu emisiunea O dată-n viaţă, în fiecare vineri, de la ora 21.00, pe TVR1 şi online, pe www.tvrplus.ro.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, se discută despre deficitul de personal din ...

Oricât de atroce ar fi vremurile, umanitatea dăinuie. „Puterea binelui”, un documentar în premieră la „Ora Regelui”, pe TVR 1

Cu doar câteva zile înainte de 8 mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii, la „Ora Regelui”, urmărim un documentar despre cea mai mare organizație ...