loader
Foto

Din Shanghai sau Statele Unite, din nou acasă

Duminică, 28 iunie, de la ora 11:30, vă invităm să revedeți la „A doua emigrare” poveştile de viaţă ale unor români care după ani munciţi în străinătate s-au întors în ţară și trebuie să treacă printr-un alt proces de reintegrare.

 

Vlad Dodan a trăit visul oricărui architect, acela de a-și pune amprenta asupra unor clădiri emblematice. A proiectat zgârie-nori și construcții avangardiste şi a contribuit la concepția ridicării unor orașe de la zero. La începutul anilor 2000 era dezamăgit de lipsa perspectivelor de pe piața românească și a plecat în Shanghai, metropolă în care arhitecții europeni erau foarte apreciați. Chiar dacă adaptarea la o cu totul altă cultură nu a fost ușoară, pe plan profsional, Shanghaiul i-a oferit mai mult decât se aștepta.

(w882) a doua emi

La acea vreme, China trecea printr-o perioadă de dezvoltare economică, iar proiectele de anvergură i-au oferit lui Vlad Dodan o experiență unică în lumea arhitecturii și a culturii chineze. La întoarcerea în țară a trebuit să se readapteze, să reducă scara proiectelor, de la macro la micro. Nu mai proiectează zgârie-nori, dar s-a orientat spre piața de design interior și a designului de mobilier și speră ca produsele românești să se bucure de mai multă apreciere și pe plan internațional.

(w882) a doua emi

Monica Ramirez este unul dintre puținii scriitori români care a cunoscut succesul atât în țară, cât şi peste Ocean și care scrie la fel de ușor și în limba română și în engleză. În Statele Unite și-a dat seama că imaginația sa bogată ar putea da naștere unor romane, astfel încât a absolvit Belford University din California cu o diplomă de Creative Writing. În America a debutat în 2006, cu „Freedom Underground: Love, Honor and Betray”, volum care s-a bucurat de aprecierea publicului. Acesta a fost primul pas către o carieră presărată cu thrillere și cărți de spionaj.

(w882) a doua emi

În scurt timp a devenit membră a Espionage Writers of America. După câțiva ani s-a întors în țară, unde spune că se simte cel mai bine și unde continuă să publice volum după volum și să creeze intrigi pline de suspans. Din cele peste 20 de cărți care îi poartă semnătura, seria Alina Marinescu s-a bucurat de cel mai mare succes. Simte că pasiunea sa este valorificată și se simte, în sfârșit, împlinită….acasă.

Jurnaliști : Iulia Popescu și Monica Nicolescu

FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...