loader
Foto

Despre cosmetice sănătoase şi singurătatea de sărbători, la „Atelier de sănătate”

Tot în săptămâna 12-16 decembrie, ne lămurim de ce mâncăm compulsiv şi ce modificări sunt la reluarea Programului Naţional pentru Fertilizare in Vitro. Smaranda Vornicu-Shalit ne aşteaptă cu răspunsuri, de luni până vineri, ora 17.00, la TVR 1.

 

Dacă întrebi 100 de români ce este plasma, 99 îţi vor răspunde că este un fel de televizor, mai mare şi mai performant. Puţini ştiu că, mult mai important, plasma este acea substanţă fără de care sângele nu ar putea circula prin organism. Prima zi a săptămânii ne lămureşte ce e cu plasma cea indispensabilă vieţii. „Atelier de sănătate”, cu Smaranda Vornicu-Shalit, vine cu noi ediţii pline de informaţii utile, spuse pe înţelesul tuturor, în săptămâna 12-16 decembrie, la TVR 1. Tot luni, de la 17.00, dr. Beatrice Mahler, manager la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, trage un semnal de alarmă privind tuberculoza în România.

Marţi, dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu supraspecializare în infertilitate, ne vorbeşte despre reluarea Programului Naţional pentru Fertilizare in Vitro. Au apărut condiţii noi, mai relaxate, pentru viitoarele mame, astfel că cele care doresc să beneficieze de acest program se vor bucura să afle că s-a mărit vârsta pentru accesarea lui până la 45 de ani, dar şi alte lucruri de interes. De ce mâncăm compulsiv ne spune rubrica „De ce?”, în acelaşi „Atelier de sănătate”, iar Carmen Grigorescu Hotar, psiholog clinician specialist, vine cu un subiect... de sezon: singurătatea de sărbători.

Ce este stenoza spinală, care sunt efectele ei, cum o tratăm, dar şi cum o prevenim ne explică dr. Sebastian Sorin Gheorghe, medic primar neurochirurg, în ediţia „Atelier de sănătate” din 14 decembrie. Tot atunci, pentru că ne pregătim să arătăm cât mai bine la petrecerile de sărbători, emisiunea ne oferă ponturi despre tratamentul chirurgical şi non-chirurgical al cearcănelor.

Joi este despre testosteron, dar şi despre una dintre afecţiunile care pot apărea în sistemul reproducător masculin: cancerul testicular, ale cărui simprome, modalităţi de prevenţie şi de tratament le aflăm de la dr. Dan Ilie-Dâmboiu, medic specialist oncologie medicală. Iar Dana Deac ne invită „În căutarea stării de bine”, în Slovenia.

Dr. Cristina Berteanu, director medical al unei clinici de oncologie, este invitata Smarandei Vornicu-Shalit din 16 decembrie, la o discuţie despre telemedicină: ce este, ce aplicaţii are, care este situaţia în România. În rubrica „Un măr pe zi” de vineri, medicul estetician Sibel Grigore ne vorbeşte despre cosmeticele sănătoase pe care le putem prepara acasă – măşti, loţiuni tonice, exfoliante etc.

***

Sfaturi practice privind sănătatea, starea de bine şi prevenţia vin şi în această săptămână la „Atelier de sănătate”, de la Smaranda Vornicu-Shalit. Medici specialişti şi profesionişti în domeniul medical răspund invitaţiei realizatoarei TVR 1, de luni până vineri, la ora 17.00, oferindu-ne explicaţii pe înţelesul tuturor, pentru ca diferitele situaţii cu care ne putem confrunta să nu ne mai ia prin surprindere. Ediţii în premieră ale „Atelierului de sănătate” ne provoacă fim atenţi la semnalele pe care organismul ni le transmite. Telespectatorii pot comenta subiectele din emisiune şi pot trimite propuneri de noi subiecte şi întrebări pentru specialiştii invitaţi, pe conturile de social media ale emisiunii (Facebook şi Instagram), iar cele mai interesante momente pot fi văzute şi revăzute pe canalul YouTube al Televiziunii Române.

Cel de-al doilea sezon al emisiunii magazin pe teme de sănătate a început la TVR 1 pe 20 septembrie. De atunci, în fiecare zi de luni până vineri, de la ora 17.00 (respectiv de la ora 1.00, în redifuzare), Smaranda Vornicu-Shalit ne dă întâlnire cu sănătatea.

 

Producător Florenţa Dăscălescu

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...