loader
Foto

Galerie foto

Despre actorie, la „CineSens”, cu Magdalena Stanciu, în 7 iunie, la TVR Cultural | VIDEO

Alături de invitatele sale - Victoria Cociaș, Alina Grigore și Mihaela Sîrbu - moderatoarea emisiunii „Cinesens”, Magdalena Stanciu, ne-a așteptat la TVR Cultural vineri, 7 iunie, de la ora 22:00, pentru o nouă dezbatere despre actorie. Discuția a fost urmată de difuzarea filmului „Apropieri” (2020), în regia Ioanei Grigore, din arhiva UNATC.

 

Victoria Cociaș este actriță de teatru și film, dar și producătoare. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, București, Secția Actorie, la clasa profesorilor Beate Fredanov, Ion Caramitru, Sanda Manu, promotia 1980.

Și-a început cariera pe scena Teatrului Dramatic din Brașov și a continuat să joace, începând cu anul 1985, în zeci de spectacole, pe scena Teatrului Nottara din București.

(w882)

Tot în anul 1985 a obținut și primul său rol în film - „Cantonul părăsit”. A jucat în numeroase productii cinematografice, între care amintim:  „Crucea de piatră” - 1997, „Noro ” - 2002, „Cocoșul decapitat” - 2007, „Asfalt Tango” - 1996 sau „Toni Erdmann”, în 2016.

***

Alina Grigore este actriță, regizoare și scenaristă. Este absolventă a UNATC, promoția 2007, la clasa profesorilor Ion Cojar și Adrian Titieni. A coordonat trupa de teatru „Teen Act”, cu care a obținut numeroase aprecieri la festivalurile de teatru pentru adolescenți organizate în țară.

(w882)

Atrasă de regie, și-a probat talentul cu lungmetrajul „Crai Nou”, câștigător al marelui premiu, la Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian.

Alina Grigore este doctorand și asistent la UNATC, la clasa profesorului universitar Mircea Gheorghiu.

***

Mihaela Sîrbu este actriță și regizoare. A absolvit Secția Germană a Catedrei de Filologie, din cadrul Universității București și Secția Actorie – Teatru, din cadrul Universității de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, aceasta din urmă continuată cu un doctorat în Studii Teatrale.

(w882)

A fost actriță la Teatrul Evreiesc de Stat din București. În 1996, a pus bazele grupului teatral independent „Teatrul fără Frontiere”, unde îndeplinește dubla funcție de manager și regizor.

A jucat rolul principal feminin în filmele „Tatăl Fantomă”, de Lucian Georgescu, alături de Marcel Iureș, și „Toată lumea din familia noastră”, de Radu Jude, rol pentru care a obținut mai multe premii. În 2016, a jucat din nou într-un film film regizat de Radu Jude, în „Aferim!”, film care i-a adus un al doilea premiu Gopo. A avut colaborări cu ZDF și Netflix.

***

„CineSens”, un proiect realizat cu sprijinul UNATC, înseamnă o serie de emisiuni difuzate în fiecare vineri, de la ora 22.00, în care moderatoarea Magdalena Stanciu le dă întâlnire telespectatorilor cu specialiști din lumea cinematografiei, implicați în procesul de producție, dar și de formare a viitorilor profesioniști.

Proiectul își propune să promoveze filmele de scurtmetraj sau documentarele realizate de studenți ai UNATC, care vor fi difuzate, de luni până vineri, de la ora 21,45, în cadrul producției „Secvențe UNATC”.

Echipa:

  • Moderator: Magdalena Stanciu
  • Jurnaliști TV: Andrea Duță și Daniela Guțu
  • Regizor artistic: Anca Pușcaș
  • Producător: Bianca Florea

Difuzare

  • - de luni până vineri, ora 21,45, Secvențe UNATC
  • - vineri, de la ora 22.00, CineSens

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Pensia - un drept câștigat

Pensia - un drept câștigat

publicat: Marţi, 18 Iunie 2024

Aţi primit decizia de pensionare şi sunteţi nemulțumit cu privire la suma de bani care v-a fost calculată? Nu v-au fost luate în calcul toate ...

„Vară pentru voi!”: Babasha și concertele Coldplay de la București | VIDEO

Prima ediție din noul sezon ne găsește divizați: a fost sau nu a fost rasism pe Arena Națională, la concertul Coldplay? Mai mai multe în ediția ...

În premieră la TVR 1: „Război şi pace”, ecranizare BBC din 2016

Pe măsură ce conflictul Rusiei cu Napoleon atinge apogeul, cinci familii aristocratice se confruntă cu întâmplări pe cale să le schimbe viaţa ...