loader
Foto

De prin case adunate/ Astă seară dansăm în familie (episodul 4)

„Stăm acasă, dar nu stăm degeaba!“ Doru Ionescu ne aduce un nou episod despre și pentru viața noastră culturală online.

 

La sfârșitul săptămânii trecute, Maria M. Petrovna (impresar Phoenix, organizator „Wolf Blues“ ș.a.) a publicat pe Facebook un album de fotografii cu titlul „Licitații – Daruri pentru Spital“.

O colecție inedită de obiecte care vor ajunge „proprietatea” celor care donează în aceste momente acolo unde este nevoie, la Timișoara și Reșița. Este vorba despre Asociația „Dr. Victor Babeș“ din Timișoara, respectiv Asociația A.T.I. Reșița 2019 „Șansa la viață“. Pe pagina de Facebook a Mariei se pot găsi toate celelalte informații.

(w882) Licitatie2

Din regulament, am spicuit pentru a vă face o idee: (...) Fiecare obiect din această colecție este donat de către artiști sau sportivi special pentru această inițiativă, în scopul sprijinirii donațiilor pentru spitale. Obiectele vor avea un „preț“ de plecare exprimat printr-o Donație Minimă, donație care va fi făcută Direct în contul ONG-ului spitalului, Fără Intermediari. Dacă vă doriți obiectul, se poate licita pentru el într-un comentariu la poza respectivă (nu la postarea albumului sau în altă parte), pentru a ușura centralizarea. Licitația va fi deschisă timp de O Săptămână, începând din momentul în care obiectul este adăugat în colecție (fiecare poză conține și informația despre deadline). După închiderea licitației, câștigătorul va avea la dispoziție 24 de ore să posteze (public, tot într-un comentariu la poza cu obiectul dorit) Dovada Donației (printscreen, de exemplu, din care, evident, puteți șterge sau acoperi date personale care nu trebuie arătate). După ce scrieți comentariul cu dovada donației, obiectul vă aparține. Dacă dovada donației nu apare în 24 de ore, obiectul intră din nou în licitație, pentru încă o săptămână. (...)

(w882) Licitatie1

„Obiectele din acest album vin de la câțiva oameni minunați care au fost de acord să fie parte din asta. Unii îmi sunt prieteni, alții sunt artiști cu care m-am întâlnit în diverse colaborări profesionale, iar alții sunt oameni pe care nu i-am întâlnit până acum, dar cărora mi-am permis să le cer asta și au răspuns în timp record. Am ajuns apoi să sun prieteni care sunt prieteni cu alții, și așa mai departe...“ (Maria M. Petrovna)

(w882) Licitatie3

Impresionante artefactele licitate, mai mari sau mai mici, uneori seturi întregi – CD-uri (Nicu Alifantis, Ilie Stepan și mulți alții), instrumente și alte accesorii muzicale, postere (Cristi Minculescu), tricouri de echipe de handbal, mănuși de box (Francisc Vaștag), lucrări de artă plastică (Nicolae Covaci, Valeriu Sepi), cărți muzicale (dar nu numai), un... prieten de pluș al Laurei Bretan, seturi de corzi de chitară originale (Paul Ciuci), medalie de aur câștigată de la Campionatul mondial de arte marțiale de Vasile Lupașc Sfinteș, casca de înot a lui Avram Iancu... Lista este deschisă!

„Stăm acasă, dar nu stăm degeaba!“ - Casa de cultură a studenților București îi invită pe cei interesați în dezvoltarea personală la „Încă un Atelier" de Actorie cu Mihai Munteniță.

Dacă cei mici se plictisesc acasă, alături de cei mari...pagina de Facebook a Operei Comice pentru Copii are mai multe invitații tentante: Gimnastică de dimineață, Micul Grădinar, Întrebare și Răspuns, spectacole din sala UnderGrant, ateliere Micul Artist ș.a.m.d.

Doru Ionescu, realizator REMIX

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.