loader
Foto

De ambele părţi ale camerei de filmat: Russell Crowe, în „Promisiunea”, la TVR 1

Russell Crowe, Olga Kurylenko, Yilmaz Erdogan şi Jay Courtney ne-au adus pe micul ecran povestea fermierului australian Joshua Connor, în coproducţia „Promisiunea” (THE WATER DIVINER), primul film regizat de actorul Russell Crowe. Pe 11 martie, ora 21.00.

 

The Water Diviner (2014) – filmul „Promisiunea”, pe care telespectatorii l-au văzut la TVR 1 sâmbătă, 11 martie, „este o poveste frumoasă care implică spectatorul pe mai multe paliere diferite”, scrie Pamella Powel în „Daily Journal”.

„Crowe joacă perfect un tată care merge în căutarea celor trei fii, despre care se crede că au fost uciși în acțiune la Gallipoli, în Primul Război Mondial”, adaugă Alex Zane, de la „The Sun UK”. „Crowe se străduiește să atingă o coardă sensibilă universal valabilă şi ne vorbeşte despre inutilitatea războiului. Simplist? Poate... Dar, în realizarea unui film despre durerea pe care o simte un părinte după ce a pierdut un copil în luptă, Crowe transcende granițele și politica”, notează Peter Travers, în „Rolling Stone”. „Ca debut, este un efort remarcabil, Crowe dând dovadă de mult rafinament în construirea şi gestionarea narațiunii. (Joseph Walsh, „CineVue”)

(w882)

(w882)

Ideea filmului a fost inspirată de un singur rând dintr-o scrisoare scrisă de locotenent-colonelul Cyril Hughes, un lucrător al unităţii Imperial War Graves. Nota de subsol spunea simplu: „Un tip bătrân a reușit să ajungă aici din Australia, căutând mormântul fiului său”. După un an de cercetări, nu s-a reuşit identificarea nici a bărbatului, nici a fiului său, ceea ce a asigurat libertatea de a fi imaginată o poveste care să devină scenariul acestui film.

(w882)

(w882)

Russell Crowe, Olga Kurylenko, Yilmaz Erdogan şi Jay Courtney ne-au adus pe micul ecran povestea fermierului australian Joshua Connor, în coproducţia Australia-SUA 2014 – „Promisiunea” (THE WATER DIVINER), primul film regizat de actorul Russel Crowe. L-am urmărit la TVR 1 în premieră sâmbătă, 11 martie, ora 21.00.

(w882)

(w882)

(w882)

Drama istorică este plasată în 1919, la câţiva ani după bătălia de la Gallipoli din Primul Război Mondial. Fermierul australian Joshua Connor călătoreşte în Turcia, căutându-şi cei trei fii care nu s-au mai întors acasă de pe front. Bărbatul nu îndrăzneşte să spere că-i va mai găsi în viaţă; marea lui dorinţă este să-i poată măcar înmormânta alături de mama lor.

(w882)

(w882)

Ajuns la Istanbul, Connor cunoaşte oameni care au suferit la fel de mult de pe urma războiului: văduva Ayshe şi băieţelul ei, dar şi maiorul Hasan, un ofiţer turc care a luptat împotriva fiilor lui Connor şi care-l poate ajuta pe tatăl disperat să-şi găsească în sfârşit liniştea.

(w882)

(w882)

(w882)

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...