loader
Foto

Dana Deac aduce la TVR 1 “Oamenii care schimbă lumea”

Jurnalista Dana Deac aduce, în curând, la TVR 1, o serie de reportaje-portret în care prezintă eroii ultimului sfert de veac, oameni care au schimbat complet paradigme sociale, politice, culturale.

 

Alexis de Tocqueville, unul dintre cei mai reputaţi istorici, scria: “Atâta vreme cât durează revoluţia democratică, ambiţiile se dovedesc deci a fi întotdeauna foarte mari.”

Personajele pe care le veţi întâlni în noua emisiune nu fac decât să confirme că ambiţiile, atunci când sunt puse în slujba binelui şi a celorlalţi chiar pot schimba lumea.

Astfel, seria de reportaje-portret – numită “Oamenii care schimbă lumea” – îşi propune să formeze o galerie a celor mai importanţi oameni care au schimbat micro sau macro-climatul societăţii contemporane.

Dana Deac lucrează în mass-media din 1990. Este licenţiată în Filosofie la Universitatea din Bucureşti şi a urmat numeroase cursuri de perfecţionare în domeniul jurnalismului în Marea Britanie, Statele Unite, Belgia, Polonia, Grecia.

A fost, pe rând, şef de secţie la Programul 3 al radioului public, Radio în blue jeans, şef secţie Veniţi cu noi pe programul doi, Departamentul Social al TVR 2, redactor-şef la Tele 7 abc, iar din 1998 a fost producător executiv, producător, reporter şi moderator la Antena 1 şi Antena 3.  A condus, timp de câţiva ani, postul TVR 1 şi are în palmares patru premii APTR şi un premiu CRP.

În vara anului 2012, Dana Deac a fost distinsă de Regele Mihai cu decoraţia Nihil Sine Deo, prin care regele a onorat "realizările profesionale de înaltă ţinută ale jurnalistei, precum şi exemplul său desăvârşit de curaj, etică şi comportament public".

FILM.TVR.RO

Logo

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Despre scenariu original vs. ecranizare, scenarist vs. regizor/autor, la „CineSens” cu Magdalena Stanciu

Invitații Magdalenei Stanciu în cea de-a treia ediție a emisiunii „CineSens”, difuzată vineri 26 aprilie, de la ora 22.00, la TVR Cultural,  sunt ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...