loader
Foto

Cu cărţile pe faţă: Mănăstirea Gura Motrului | VIDEO

Miercuri, 14 decembrie, de la ora 13.05, TVR3 v-a propus o călătorie spirituală, într-o mănăstire din Oltenia.

 

Studioul teritorial TVR Craiova a pregătit o ediție a emisiunii "Cu cărțile pe față", în care aflăm detalii despre restaurarea Mănăstirii Gura Motrului.

Mănăstirea Gura Motrului are o remarcabilă pictură brâncovenească de început de secol XVIII. În ultimii 12 ani, o echipă de restauratori condusă de Elena Murariu a lucrat la refacerea acestei bijuterii păstrate în mare parte, în ciuda vicisitudinilor prin care a trecut de-a lungul secolelor.

Despre ce înseamnă această pictură, despre povestea descoperirii ei în anii '90, despre munca complexă și migăloasă a restaurării Mirela Giodea a stat de vorbă cu unul dintre cei mai buni restauratori de pictură murală din România, Elena Murariu. Personalitate de prim rang a domeniului restaurării, Elena Murariu este unul dintre acei oameni extrem de dedicați și pasionați de meseria pe care o practică.

Invitat: Elena Murariu, restaurator de pictură murală

Producător: Mirela Giodea

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...