loader
Foto

Galerie foto

Crăciun împreună. Părintele C. Necula şi Părintele F. Doboş, la „Bucuria credinţei”

Despre simbolismul locului naşterii Mântuitorului (peştera), despre împăcare, despre puterea de a redeveni oameni, în ediţia specială „Bucuria credinţei”, la TVR 1. Sâmbătă, 24 decembrie, ora 17.00

 

În Ajun de Crăciun, ediţie specială „Bucuria credinţei” la TVR 1: jurnalistul Andrei Victor Dochia are alături, sâmbătă, 24 decembrie, de la ora 17.00, doi preoţi din biserici diferite - ortodoxă şi romano-catolică, preoţi care au adus, de-a lungul timpului, prin vorbele lor încărcate de duh, multă bucurie tuturor: Părintele Constantin Necula şi Părintele Francisc Doboş.

(w882)

„Împreună ne bucurăm de Sărbătoarea Naşterii Domnului. Va fi o seară a nădejdii, a împărtăşirii credinţei, a împreună mărturisirii, a împăcării cu noi înşine, cu cei dragi şi mai ales cu Dumnezeu”, ne transmite cu căldură Victor Dochia gândul de sărbătoare.

(w500)

Mănăstirea Părinţilor Carmelitani de la Ciofliceni este locul întâlnirii moderatorului Victor Dochia cu cei doi preoţi şi pe care telespectatorii o vor descoperi în toată splendoarea sa în seara de Ajun, la TVR 1. „E o grădină a Maicii Domnului, nu e nici a ortodocşilor, nici a catolicilor, ci a creştinilor care îl lasă pe Dumnezeu să se întrupeze în viaţa lor! În această seară a Crăciunului, momentul Naşterii Domnului, vrem să transmitem românilor să-i dea voie lui Dumnezeu să se nască în familiile lor”.

(w500)

„Am ieşit din Bucureşti, dar aproape totuşi, am ieşit ca să fim în linişte. La Ieslea Bethleemului nu poate să intre nimeni agitat, e nevoie de multă linişte în această iesle”, adaugă Părintele Constantin Necula.

(w882)

„Trecem pragul acestei mănăstiri cu toată conştiinţa, credinţa că rămânem totuşi diferiţi şi totuşi asumaţi întru Hristos. O să spună, poate, unii că am insistat cu prezenţa noastră în această mănăstire, cred că era nevoie de Crăciun să spunem: Suntem împreună!”, mai subliniază Părintele Necula.

(w500)

Despre simbolismul locului naşterii Mântuitorului (peştera), despre Bethleemul de azi, dar şi ca punct de reper al creştinătăţii, oraş al pâinii, cel în care se naşte pâinea cea veşnică, despre împăcare, despre puterea de a redeveni oameni, în ediţia specială „Bucuria credinţei”, la TVR 1.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Eurovision 2024: Au început repetițiile tehnice la Malmö

La Malmö Arena din Malmö, Suedia, joi, 18 aprilie au început repetițiile tehnice pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.

Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...