loader
Foto

Constantina Tomescu - 42 de ani şi 195 de zile pentru 42 de km şi 195 de metri

Proba de maraton de la JO 2012, azi, 5 august, ora 13.00, in direct la TVR

 

Atletele Constantina Diţă Tomescu șsi Lidia Şimon iau startul azi, 5 august, ora 13.00, în proba de maraton transmisă în direct la TVR 1, TVR HD și pe jo2012.tvr.ro

Numerologia o da favorita, toata Romania ii va tine pumnii. Constantina Diţă Tomescu e gata  sa-si apere medalia olimpica. De la ora 13.00, in direct la TVR 1, TVR HD si dar şi pe jo2012.tvr.ro, romanii vor putea urmari in direct cea mai grea proba olimpica pentru fete, maratonul din cadrul JO Londra 2012. In cursa de 42,195 kilometri, vor lua startul şi româncele Constantina Diţă (42 de ani), campioana de la Beijing de acum 4 ani, şi Lidia Şimon (38 de ani), vicecampioana de la Sydney 2000.

Superstitie sau premonitie, cifrele tin cu Puşa (cum ii spun apropiatii Constantinei Diţă Tomescu): azi implineste 42 de ani si 195 de zile, iar maratonul insumeaza 42 de km si 195 de metri. Constantina s-a incalzit deja la Londra, insa ar fi avut o dorinta: “Pacat ca nu e pe stadion maratonul din Londra. Ar fi super insa un finis cu steagul Romaniei, ar fi extraordinar! Fiti impreuna cu echipa TVR pentru ca aceasta a fost mereu alaturi de mine si sa ne tineti pumnii pentru cursa de maraton”, a mai spus atleta pentru TVR.

Sub ochii Reginei se va da startul, si tot la Buckingham va fi sosirea. Constantina Tomescu ar fi preferat un finis pe stadionul olimpic, cu tricolorul in maini. Pana la momentul startului, Pusa a semnat condica olimpica la Londra: si-a pus semnatura langa toti olimpicii prezenti in capitala britanica avand un singur gand: ”Sper sa fiu din nou campioana!” (Constantina Tomescu).

118 sportive sunt înscrise pentru maratonul olimpic care se desfăşoară azi pe străzile Londrei.

Înaintea probei de maraton, adică după prima săptămînă a întrecerilor, România a cucerit 7 medalii la Olimpiada londoneză - una de aur, patru de argint şi două de bronz.

Din 27 iulie, TVR transmite Olimpiada în direct, prin canalele sale TVR 1, TVR 2, TVR 3 şi TVR HD, precum şi pe jo2012.tvr.ro[1], site-ul românesc oficial al Jocurilor Olimpice de la Londra. Probele de atletism sunt comentate pentru telespectatorii TVR de Dragoş Bocanaciu.

*** TVR este principala televiziune care transmite Jocurile Olimpice de la Londra *** TVR este locul unde putem vedea toţi sportivii români în competiţie *** TVR este singura televiziune care a susţinut România la Jocurile Olimpice, de-a lungul timpului.

Jocurile Olimpice se văd la TVR

În mod tradiţional, Televiziunea Română oferă cele mai importante competiţii sportive pentru români. TVR a început difuzarea Jocurilor Olimpice în 1964, cu ediţia desfăşurată la Tokio.

Anul acesta, TVR transmite, pe posturile TVR 1, TVR 2 şi TVR 3, un număr record de ore – aproximativ 400, cărora li se vor adăuga cele aproape 300 de ore de Jocuri Olimpice difuzate la calitate înaltă, pe TVR HD (transmisiuni live, simultan cu celelalte canale sau înregistrări), precum şi rezumate, studiouri şi Buletine Olimpice. Toate competiţiile din cadrul JO 2012 la care iau parte sportivi români se văd la TVR.

Anul acesta, TVR a lansat site-ul românesc oficial al Jocurilor Olimpice de la Londra, www.jo2012.tvr.ro, unde românii pot urmări live competiţiile şi unde pot rămâne conectaţi non-stop la atmosfera Olimpiadei. Imaginile de arhivă cu sportivii români participanţi la Jocurile Olimpice pot fi văzute online în exclusivitate pe platforma video a Televiziunii Române – www.tvrplus.ro.


[1] TVR, în calitate de official broadcaster al Jocurilor Olimpice de la Londra, are dreptul de a difuza online competițiile din cadrul acestui eveniment numai pe teritoriul României. Prin urmare, transmisiunile în direct de pe jo2012.tvr.ro pot fi accesate doar din interiorul țării.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Oricât de atroce ar fi vremurile, umanitatea dăinuie. „Puterea binelui”, un documentar în premieră la „Ora Regelui”, pe TVR 1

Cu doar câteva zile înainte de 8 mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii, la „Ora Regelui”, urmărim un documentar despre cea mai mare organizație ...