Cine sunt juraţii concursului TVR „Telejurnalul Copiilor”

TVR1 | actualizat: Luni, 03 Iunie 2024
În premieră, doi tineri au putut deveni prezentatori ai principalului Telejurnal al TVR 1, de Ziua Internaţională a Copilului. Concursul s-a desfăşurat până pe 29 mai 2024.  

Daniel Buzdugan (Radio ZU), Mihai Rădulescu (TVR), Radu Abramescu (PRO Tv), Petrişor Obae (Paginademedia.ro), Liana Stanciu (TVR/MagicFM), Alina Stancu (TVR), Daniela Mihai (RRA), Denis Ciulinaru (Europa FM) şi Brînduşa Bîrsan (influencer) sunt jurnaliştii care au format juriul concursului „Copiii cuceresc televiziunea - Telejurnalul Copiilor”, lansat recent de Televiziunea Română, în preambulul celebrării zilei de 1 iunie.

Cei 9 membri ai juriului - profesionişti cu o bogată experienţă în televiziune, radio ori mediul online - au analizat materialele video şi îi au ales pe cei doi adolescenţi care au prezentat Telejurnalul TVR 1, de la ora 19.40, din 1 iunie.

Concursul „Copiii cuceresc televiziunea - Telejurnalul Copiilor” a fost deschis tinerilor cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani şi s-a desfăşurat pe reţelele sociale - TikTok, Facebook şi Instagram.

Cei interesaţi să trăiască experienţa inedită de a prezenta principalul Telejurnal al TVR 1, alături de jurnalistul Mihai Rădulescu, într-o zi specială – Ziua Internaţională a Copilului, au fost invitaţi să aleagă un text dintre cele 10 publicate pe site–ul tvr.ro şi să înregistreze un material audio-video, cu telefonul mobil, în care să citească textul ales.

Înregistrarea a trebuit postată pe pagina/contul personal de TikTok, Facebook sau Instagram, însoţită de hashtag-ul #televiziuneacopiilor, până miercuri, 29 mai 2024, la ora 24:00. În data de 30 mai 2024, juriul va selecta cele mai bune două prezentări/postări transmise de participanţii la concurs.

Totodată, câştigătorii au avut şansa de a participa la câte un internship care a fost efectuat în redacţia Ştirilor TVR, în cursul anului 2024.

Regulamentul şi toate detaliile acestui concurs pot fi accesate pe site-ul TVR: http://www.tvr.ro/regulament-concurs_45882.html.

Competiţia dedicată tinerilor care vor să devină prezentatori pentru o zi a fost doar o parte a proiectului „Copiii cuceresc televiziunea”, un program special conceput de Televiziunea Publică pentru întreaga familie, cu experienţe unice şi concursuri cu premii fabuloase.

Proiectul a avut şi o componentă editorială, cu producţii dedicate Zilei Internaţionale a Copilului. Întreg programul de sâmbătă a fost o expediţie plină de aventuri, cu premii consistente, de descoperire a unor copii excepţionali, talentaţi şi curajoşi.

Pentru a afla mai multe informaţii despre proiectul „Copiii cuceresc televiziunea” şi despre concursurile pe care le-am pregătit, ați rămas aproape de TVR.

Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol