loader
Foto

Galerie foto

„China cea de taină”, ţara contrastelor, într-un documentar exclusiv la TVR

Ţara unde trecutul şi viitorul se îmbină într-un mod uluitor, văzută prin ochii de călător ai realizatoarei Marina Almăşan, ni se dezvăluie într-un film difuzat în premieră la TVR 1 şi TVR HD, sâmbătă, 1 octombrie, de la 11.00.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

China cea de tain
ă este un jurnal de călătorie, care însoţeşte cele 10 zile petrecute de Marina Almăşan la Beijing, la invitaţia Radio China International şi a Administraţiei de Stat pentru Presă, Publicaţii, Radio, Film şi Televiziune din China.

Telespectatorii TVR 1 o vor însoţi, astfel, pe realizatoarea TVR, într-o lume a contrastelor, exotică, tradiţională şi modernă în acelaşi timp, urmărind documentarul difuzat în premieră la TVR 1 şi TVR HD sâmbătă, 1 octombrie, de la ora 11.00.

(w882) Marina

„Filmul prezintă locuri şi experienţe fabuloase pe care le-am bifat cu emoţie şi uluire, într-un slalom între China cea din istorie şi metropola modernă de astăzi. Marele Zid Chinezesc, Oraşul interzis, Templul Lama, Uzina de artă, Piaţa Tian Anmen, Bulevardul Wangfujing, cărora li se adaugă o fulgerătoare călătorie cu trenul de mare viteză, o suită de experienţe culinare inedite, repetate întâlniri cu recorduri Guinness - iată tot atâtea pagini din jurnalul meu televizat”, dezvăluie Marina Almăşan.

(w882) costum

La Beijing, realizatoarea a avut ocazia să întâlnească şi români care trăiesc acolo, dar şi numeroşi chinezi care în tinereţe şi-au făcut studiile în România şi au ramas apoi îndrăgostiţi pe viaţă de ţara noastră. Despre ei şi despre toate experienţele incredibile trăite timp de 10 zile în capitala celei mai populate ţări a lumii ne povesteşte Marina Almăşan în documentarul China cea de taină, un slalom între trecut şi viitor, o poveste în culori vii şi miresme fine, istorisită sâmbătă, la ora 11.00, la TVR 1 şi TVR HD.

(w882) dragoni

FILM.TVR.RO

Logo

 
Dirijorul Paavo Järvi, câștigător al Premiului Grammy, la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 27 aprilie, la TVR Cultural

Sâmbătă, 27 martie, de la ora 13.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori la „Podcasturile TVR#Enescu”. Invitatul Valentinei Băințan este ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

Baletul „Frumoasa adormită”, combinația perfectă între basm și inovație artistică, în 23 aprilie, la TVR Cultural

Marți, 23 aprilie, de la ora 22.02, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească spectacolul ce reinterpretează celebrul balet ...