Vacanța de vară nu este departe. Vă propunem câteva destinații ofertante pentru petrecerea timpului liber alături de cei dragi în vară sau oricând aveți dor de ducă!
Munții Alpi
Mai mult de două treimi din suprafața Elveției este acoperită de Munții Alpi. Alpii elvețieni emană o atmosferă magică, de basm, îmbinând peisaje pitorești uluitoare (Alpii sunt sursa râurilor Rin, Ron și Inn). Călătoria în Alpii Elvețieni este o opțiune pe tot parcursul anului, două sezoane fiind mai atractive: iarna pentru schi și vara pentru drumeții.
Iarna beneficiați de hoteluri bine plasate, gândite pentru schiori și snowboarderi. Echipamengtele sunt la îndemână, restaurantele și ambientul de relaxare SPA sunt de nota 10.
În timpul verii, Alpii oferă oportunități de escaladare alpiniștilor, trasee de ciclism montan și posibilitatea de a practica sporturi provocatoare, cum ar fi: zborul cu parapanta, rafting și tiroliană.
Datorită celor trei râuri majore și a celor peste 1.500 de lacuri din toată țara, Elveția oferă celor dornici de aventură subacvatică posibilitatea practicării scufundărilor în apă dulce.
Alpii elvețieni atrag anual călători din toate colțurile lumii.
Credit foto: Shutterstock - DigitalArtistryWizard
Bora Bora
Mica insulă Bora Bora debordează de frumusețe. Un vulcan adormit se ridică în centrul său și se întinde în jungla luxuriantă înainte de a se vărsa într-o lagună acvamarin. De fapt, autorul James A. Michener, care a scris „Poveștile din Pacificul de Sud”, a numit Bora Bora „cea mai frumoasă insulă din lume”. Priveliștile sunt de un albastru și un verde vibrant și merită văzute de la înălțime. Unii au numit-o „Perla Pacificului”, Bora Bora abundând de stațiuni de lux, cer însorit, ape calde și relaxare.
Principală sursă de existență aici este turismul. Aici puteți face snorkeling, scufundări de-a lungul recifelor de corali, puteți explora buticuri și piețele din Vaitape (portul principal al Bora Bora), puteți face drumeții pe Muntele Pahia și puteți urmări apusul de pe puntea bungaloului așezat deasupra apei.
Bora Bora este o insulă scumpă, dar merită vizitată pentru frumusețea naturală și relaxare.
Credit foto: Preto Perola
Roma
Roma, orașul celor șapte coline, s-a bucurat de un început mitic. Romulus și Remus – frați gemeni, care au fost alăptați de o lupoaică și născuți de un zeu al războiului, au fondat Orașul Etern. Și deși istoricii sunt puțin sceptici cu privire la această intrare epică în lume, majoritatea călătorilor sunt absolut siguri că există ceva magic la Roma. Fie că este vorba de misterul orașului Vatican din apropiere sau de fantomele Colosseumului, de o cafea de după-amiază în Piazza Navona sau de o farfurie de paste la o trattorie, Roma va încânta cu siguranță.
Capitala Italiei, Roma, ne amintește de epocile lui Octavian, Iulius Cezar și Hadrian. Au rămas peste timp structuri precum Panteonul, Forumul Roman și zeci de biserici cu semnificație istorică. Pasionații de artă se pot bucura de opere memorabile ce pot fi admirate în muzeele Vaticanului.
Credit foto: Shutterstock - Martin Docar
Machu Picchu
O vizită la această minune peruană inclusă în Patrimoniul poate fi o aventură care schimbă viața. Construit de incași la mijlocul secolului al XV-lea, Machu Picchu cuprinde structuri agricole, rezidențiale și religioase bine conservate. În timp ce drumeția de patru zile de-a lungul Traseului Inca este o provocare (se urcă la o altitudine de aproximativ 8.000 de picioare), sosirea la fața locului în timpul răsăritului merită efortul. Rezervările zilnice limitate sunt disponibile pentru acest traseu popular, dar vizitatorii pot opta și pentru o mână de poteci mai puțin circulate sau pot lua un tren PeruRail până la baza montană pentru un traseu mai ușor către vârf.
Credit foto: Shutterstock - voyata
Tokyo
„Animat” este poate cel mai bun cuvânt pentru a descrie Tokyo. Mega-orașul japonez este în continuă mișcare, dar luminile strălucitoare și semnale zgomotoase te determină să te oprești, să-ți întrerupi mișcarea doar o secundă pentru ”a te ruga” la altarul consumerismului. Acesta este un oraș care se hrănește cu mișcare și progres.
Aici este lumea tehnologiei, o lume în care găsești muzee și situri istorice de clasă mondială. În sezonul de înflorire a cireșilor toată lumea inundă spațiul verde, mediu ce merită imortalizat în fotografii. Arta culinară japoneză cu tradiționalul sushi este un alt punct de atracție.
Credit foto: Shutterstock - David Shao
Maui
Pentru mulți turiști din Hawaii, Maui este potrivită pentru toate gusturile turiștilor care ajung în arealul statului Aloha. Aici domnește fauna sălbatică, istorie și cultură intrigante. Atmosfera este dominată de dansatori profesioniști de hula, de practicarea golfului, plimbarea cu tiroliană, snorkeling alături de cinci tipuri diferite de țestoase marine, culminând cu relaxarea luxuriantă pe plaje din Hawaii.
Maui se situează între Insula Mare și Molokai. Maui este împărțit în cinci regiuni distincte. Mulți călători poposesc de-a lungul coastelor din South Maui, care adăpostește faimoasa plajă Wailea, sau West Maui, unde se află nisipurile plajei Kaanapali și este fredonată muzica din Old Lahaina Luau. Este recomandată călătoria spre Hana, pentru a experimenta coasta pitorească a estului Maui, explorarea Haleakala – cel mai mare vulcan adormit din lume – descoperirea Upcountry și a fostelor câmpuri de luptă tribale din Parcul de Stat Iao Valley din Central Maui. Pentru o vedere panoramică a tuturor obiectivelor, este de trăit o călătorie cu elicopterul deasupra Maui.
Credit foto: Shutterstock - Altug Galip
Maldive
Multe ilustrate și fotografii din Maldive surprind vile private perfecte, suspendate peste ape albastre uimitoare, plaje cu nisip alb de alabastru și apusuri spectaculoase care se cufundă la orizont. Frumusețea pitorească a Maldivelor este ceva de privit, ceva trăit la propriu.
Îndrăgostiții preferă această destinație pentru luna de miere, iar aventurierii se îndreaptă spre Maldive pentru a explora adâncurile mării prin scufundări sau snorkeling.
Stațiunile din această regiune sunt spectaculoase, oferind posibilitatea de cazare la hoteluri subacvatice și la bungalouri deasupra ape, dar nu numai. Pentru a ajunge în acest paradis tropical e nevoie de răbdare în zbor, dar și de resurse financiare semnificative. Situate în Oceanul Indian, la sud-vest de Sri Lanka, Insulele Maldive sunt izolate de agitația cotidiană, oferind turiștilor o atmosferă de poveste.
Credit foto: Shutterstock - GoDog Photo
Tanzania
O destinație de safari de top, această țară din Africa de Est atrage iubitorii de animale sălbatice care doresc să observe animale de talie mare precum leul, rinocerul, leopardul, elefantul și bivolul în Parcul Național Serengeti. Cine își permite financiar, poate rămâne într-una dintre taberele de corturi ale Tanzaniei. Dincolo de Serengeti, Tanzania găzduiește alte 21 de parcuri naționale, inclusiv unul dedicat celui mai înalt vârf din Africa, Kilimanjaro. Interiorul Tanzaniei este foarte captivant, dar merită petrecut timp și pe plajele cu nisip alb ale insulelor periferice precum Zanzibar și Pemba.
Credit foto: Shutterstock - Tunatura
Marea Barieră de Corali (The Great Barrier Reef)
Una dintre cele șapte minuni naturale ale lumii, Marea Barieră de Corali deține un loc special în opțiunile turiștilor din întreaga lume. Îmbrățișând coasta de est a Queenslandului, Australia, Marea Barieră de Corali se întinde de la Capul York, în nord, până la Bundaberg în sud. Cu aproximativ 2.900 de recife de corali, 600 de insule și peste 1.500 de specii de pești, reciful farmecă 2 milioane de vizitatori anual.
Partea de nord a recifului pornește de la Peninsula Cape York până la Cairns, o bază populară pentru mulți vizitatori ai recifului. Cairns nu numai că oferă cel mai apropiat acces la recif de pe continent, dar se mândrește și cu câteva atracții proprii, cum ar fi Kuranda Scenic Railway și Cairns Botanic Gardens. Alte atracții precum Hartley's Crocodile Adventures și Wildlife Habitat Port Douglas sunt, de asemenea, situate lângă secțiunea cea mai nordică a recifului. Partea centrală a recifului include Townsville și Insulele Whitsunday, Insula Hamilton și Plaja Whitehaven. Între Coasta Capricornului (de-a lungul Tropicului Capricornului) și Insula Fraser, se află Airlie Beach și singura secțiune de recif care nu a fost afectată de evenimentele severe de albire a coralilor.
Marea Barieră de Corali poate fi un tezaur de experiențe o dată în viață. Indiferent dacă privești viața marina printr-o mască de scuba, dacă lași briza tropicală să te răsfețe sau admiri reciful dintr-un avion, posibilitățile de explorare sunt aproape nelimitate.
Credit foto: Shutterstock - RobNaw
Petra
Datând din secolul al IV-lea î.Hr., vechiul oraș nabatean al Iordaniei este un remarcabil complex arhitectural. Odată ce pătrundeți printr-un canion îngust (Siq) și magnificul Trezorerie iese la vedere, veți vedea de ce Petra este una dintre cele șapte minuni ale lumii. Acest mausoleu complicat, bine conservat, merită a fi explorat. Aici domnesc structuri impresionante ale Petrei, toate sculptate cu pricepere din gresie, inclusiv Strada Fațadelor, Mănăstirea și Mormintele Regale. După vizitarea obiectivele în timpul zilei, Petra merită văzută noaptea, când Siq și Trezoreria strălucesc la lumina a 1.500 de lumânări.
***
Sursă: U.S.News
***
Credit foto: Shutterstock - fetrinka (prima foto)