loader
Foto

Cazul Luiza Melencu, la „Dispăruţi fără urmă” | VIDEO

Joi, 12 decembrie, de la ora 22:00, „Dispăruţi fără urmă” vă prezintă o anchetă făcută de Gabriel Geamănu despre cazul Luiza Melencu, la TVR 1, TVR 1 HD şi online pe TVR+.

 

În dimineaţa zilei de 14 aprilie 2019, Luiza Melencu, din satul Radomir, judeţul Dolj, merge la Caracal să scoată nişte bani pentru a-şi cumpara o încălţăminte. Banii fuseseră trimişi de mama sa, aflată la muncă în Anglia.

Nu reuşeşte să scoată banii, aşa că intenţionează să se întoarcă acasă. Era prima dată când Luiza Melencu se întorcea singură, întotdeauna fusese însoţită. Ca niciodată, în acea zi de duminică, 14 aprilie, Luiza vorbeşte la telefon cu toţi membrii familiei, chiar şi cu tatăl ei cu care nu avea o relaţie foarte apropiată.

Camerele de supraveghere aflate în zona de unde Luiza urma să ia maşina la ocazie o surprind pe aceasta vorbind la telefon iar, în apropierea ei, o femeie îmbrăcată în roşu se uita insistent la ea. Sunt ultimele imagini cu Luiza.

Ea nu mai ajunge în satul Radomir iar familia a intrat în panică. Bunicul a sunat la 112 iar poliţiştii care vin acasă la Luiza spun familiei că aceasta „a fugit cu vreun iubit”. Sunt zile de aşteptare îngrozitoare. Dosarul dispariţiei Luizei stă trei săptămâni la Poliţia Coşoveni de care aparţine satul Radomir. În cele din urmă, cu mare greutate, dosarul este preluat de DIICOT Craiova.

Autorităţile nu-şi fac deloc treaba şi a trebuit să fie ucisă Alexandra Măceşanu pentru ca dosarul dispariţiei Luizei să fie cercetat cu mai mare atenţie. Este aproape sigur că dosarul urma să fie închis - caz de plecare voluntară.

În acestă ediţie vedem calvarul prin care a trecut şi trece familia Luizei Melencu, de 8 luni de zile. Familia crede că fata nu a fost ucisă, la fel ca Alexandra Măceşanu, de Gheorghe Dincă.

Îl vom vedea în emisiune şi pe Ştefan Risipiteanu, complicele lui Dincă, cel care a mărturisit, în data de 11 decembrie 2019, ca a violat-o şi el pe Luiza Melencu.

Un caz de o mare gravitate, un caz care a revoltat şi revoltă, în continuare, opinia publică din România. Vom vedea cum autorităţile au umilit, luni în şir, familia Melencu, o familie sărmană, greu încercată şi atât de luptătoare.

Luiza Melencu trăieşte sau a fost ucisă de Gheorghe Dincă?

 

Emisiunea poate fi urmărită şi online pe TVR+.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Drama „Marocco/Mikado” (2021), în 4 aprilie, la TVR Cultural: Într-un șir de întâmplări în care toți au avut intenții bune, dar totul se sfârșește cu moarte, cine e vinovatul?

Dramele „Femei obișnuite” (2019), „Marocco/Mikado” (2021) și „Pather Panchali” (1955) sunt propunerile TVR Cultural pentru telespectatori, în ...

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Compozitorul Aurel Stroe (1932-2008), la „Înapoi la argument”: Structura îi dă existență piesei muzicale (ediție din 2006) | VIDEO

În ultima săptămână din luna martie, TVR Cultural redifuzează dialogurile substanțiale dintre Horia Roman Patapievici și regizorul Corneliu ...