loader
Foto

Galerie foto

Casa share construieşte vieţi, la „Poveste după poveste”, TVR 1

A pornit de la a dărui o maşinuţă şi a ajuns să dăruiască 15 case familiilor cu mulţi copii rămase pe drumuri, care trăiesc în condiţii greu de descris. Povestea lui Bogdan Tănasă, iniţiatorul proiectului umanitar Casa Share, la „Poveste după poveste”, sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 13.30, la TVR 1.

 

Într-o zi de decembrie 2014, Bogdan Tănasă a aflat că un copil dintr-o localitate de lângă Iaşi îşi dorea de la Moş Crăciun o maşinuţă, pentru că nu avusese niciodată una.  A strâns repede jucăriile pe care fiul său de 4 ani nu le mai folosea, şi, încărcat cu alimente şi lemne de foc, a  plecat imediat pentru a le dărui. Ajuns acolo, a descoperit că cei şase fraţi, crescuţi de un tată singur, aveau nevoie de ceva mult mai important: o casă.

A iniţiat imediat o campanie de strângere de fonduri pe Internet. Prietenii săi, dar şi oameni pe care nu îi cunoştea, au sărit imediat în ajutor. Aşa a început proiectul Casa Share.

(w882) Poveste du

Pentru că de la prima casă au rămas nişte bani, a început a doua casă... şi tot aşa, până acum, când se află la cea de-a 15-a casă construită pentru familiile cu mulţi copii, aflate în situații dificile.

Casa Share nr. 15  a fost ridicată pentru nouă fraţi a căror mamă a murit în urmă cu două luni, iar tatăl se află în închisoare. Pentru ca minorii să nu ajungă într-un orfelinat, Bogdan s-a implicat şi l-a pus tutore pe fratele cel mare, de 21 de ani şi a iniţiat demersuri să obţină eliberarea tatălui, care să poată avea grijă de ei.

(w882) Poveste du

Bogdan nu oferă însă doar case, ci o nouă viaţă. După ce le face o locuinţă, el are grijă ca viața copiilor să se schimbe cu adevărat. Părinţilor le cumpără căruţă şi animale pentru a putea avea mai uşor bani, pe unii copii, ajunşi majori, i-a angajat la firma sa, pe cei aflaţi la şcoală îi stimulează să înveţe, trimiţându-i în tabere la mare şi la munte. De asemenea, se preocupă să nu le lipsească nimic din cele necesare unui trai decent.

În prezent, sunt aproximativ 100 de copii de care are grijă. Lucrul care îl face cel mai fericit este când ei îşi îmbunătăţesc situaţia şcolară şi devin „oameni” în viaţă, adică au o meserie din care se pot întreţine.

(w882) Poveste du

Comunitatea Casa Share numără  peste 100.000 de români şi străini care distribuie fotografiile şi mesajele pe care Bogdan le pune pe reţelele de socializare şi care se implică, fiecare cum şi cu ce poate: cu bani, materiale de construcție, tablă, mobilă sau ca voluntari.

În acest proiect, Internetul, atât de blamat în ultimul timp, a fost foarte folositor, fără el Casa Share nu ar exista, după cum mărturiseşte iniţiatorul ei.

(w882) Poveste du

Bogdan spune că el  este doar un intermediar al faptelor bune. Că fiecare dintre noi avem instinctul de a face fapte bune, dar că se află într-o stare de hibernare… Care oricând se poate activa. Poate, de ce nu, după ce vedem poveşti ca cea a Casei Share, de la „Poveste după poveste”, de sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 14.30, la TVR 1.


Un reportaj de Ileana Gaiţă

Gazda emisiunii Irina Luca

Televiziunea Română a produs mii de reportaje; unele cu subiecte puternice, altele cu urmări spectaculoase, premiate la festivaluri şi larg apreciate de telespectatori. După ce au fost difuzate, personajele s-au întors în anonimat, poveştile au fost înlocuite de altele, chiar felul de a face televiziune s-a schimbat. Ce s-a întâmplat cu protagoniştii? Care a fost deznodământul şi cum li s-a schimbat viaţa? Aflăm şi în cel de-al cincilea sezon Poveste după poveste, pe care jurnalista Irina Luca îl prezintă din 8 octombrie la TVR 1. Emisiunea Poveste după poveste este în fiecare sâmbătă, de la ora 13.30, la TVR 1.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Oricât de atroce ar fi vremurile, umanitatea dăinuie. „Puterea binelui”, un documentar în premieră la „Ora Regelui”, pe TVR 1

Cu doar câteva zile înainte de 8 mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii, la „Ora Regelui”, urmărim un documentar despre cea mai mare organizație ...