loader
Foto

Aventurile cavalerului Arn, la TVR 2

Un film de cap şi spadă, saga unei familii de nobili din Suedia: „Arn, cavalerul templier” are la bază trilogia omonimă scrisă de Jan Guillou. Urmărim aventurile tânărului cavaler templier Arn Magnusson, joi şi vineri, de la 21.10, pe TVR 2.

 

Cotată ca fiind cea mai scumpă producţie scandinavă de până acum, „Arn: Cavalerul templier” este o poveste despre iubire, pierdere, încredere şi curaj, a cărei acţiune are loc în cea mai nesigură şi conflictuală perioadă din istorie.

La jumătatea secolului XII, pe când dinastia Folkung luptă pentru supremaţie în provincia Västra Götaland, Arn Magnusson este crescut şi educat într-o mânăstire cisterciană. De la fratele Guilbert, fost cavaler templier, Arn deprinde ştiinţa armelor, înţelegând că menirea sa nu este să fie călugăr, ci războinic. Întors în mijlocul familiei, tânărul va fi prins în rivalitatea sângeroasă dintre cele două facţiuni care luptă pentru câştigarea tronului. Mai mult, o iubire interzisă îi va schimba destinul: în timp ce Cecilia, femeia de care s-a îndrăgostit, e închisă într-o mânăstire pentru a-şi ispăşi păcatul, Arn, devenit cavaler templier, e trimis să lupte cu sarazinii în Ţara Sfântă.

„Arn, cavalerul templier”, o coproducţie Suedia - Danemarca - Germania, din 2007, în regia lui Peter Flinth, avându-i în distribuţie pe Joaquim Natterqvist, Stellan Skaarsgard, Sofia Helin, Simon Callow, Vincent Perez, joi şi vineri, la TVR 2, de la ora 21.10.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...