loader
Foto

Galerie foto

Avanpremieră a festivalului de film documentar la Garantat 100%

Cătălin Ştefănescu a stat de vorbă în ediţia din 16 martie cu regizorul Alexandru Solomon, directorul festivalului, la TVR 1, TVR HD şi TVR+ .

 

UPDATE: Ediţia din 16 martie este disponibilă online pe TVR+

În perioada 17-23 martie, Capitala găzduieşte cea de-a şaptea ediţie a Festivalului One World Romania, singurul festival de film documentar din Bucureşti şi unicul dedicat drepturilor omului din România. Inspirat din festivalul cu acelaşi nume de la Praga, Festivalul One World Romania a fost adus la Bucureşti în 2008, la iniţiativa Centrului Ceh, dar, cu timpul, conceptul, selecţia şi organizarea au devenit autonome. Regizorul Alexandru Solomon, directorul festivalului, este invitatul lui Cătălin Ştefănescu de duminică, 16 martie, la Garantat 100%, emisiune difuzată la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

„Filmele din programul One World Romania 7 bat în pet-uri, îşi scriu pe pereţi disperarea şi dizolvă ipocrizia şi murdăria care ne înconjoară. Dar ele vorbesc pe limba universală a filmului, sunt mai creative decât orice slogan, mai acide decât orice articol de presă”, este de părere regizorul Alexandru Solomon.

Alexandru Solomon a scris şi regizat, începând din 1993, mai multe filme documentare, premiate în ţară şi străinătate. „Omul cu o mie de ochi” şi „Viaţă de câine” au fost desemnate drept Cele mai bune documentare la Festivalul DaKINO în 2001, respectiv 1998. „Marele jaf comunist” este prima sa coproducţie internaţională. Cel mai recent documentar al său este „Kapitalism - reţeta noastră secretă”.

Pe lângă discuţia care se anunţă a fi captivantă în sine, Cătălin Ştefănescu promite să pigmenteze ediţia Garantat 100% de duminică seară cu secvenţe din documentarele ce vor putea fi văzute la Festivalul One World Romania din acest an. Momentul muzical al emisiunii va fi susţinut de trupa TIPtil. Garantat 100% poate fi văzută şi la TVR HD, precum şi online, pe TVR+.

Despre Garantat 100%

Anul acesta, emisiunea Garantat 100%, realizată şi prezentată de Cătălin Ştefănescu, intră în cel de-al 16-lea an de când este difuzată de TVR. Întreaga colecţie a emisiunilor Garantat 100% poate fi vizionată şi online, pe portalul video al Televiziunii Române, www.tvrplus.ro. Telespectatorii pot interacţiona cu echipa emisiunii şi pe contul de Facebook Garantat 100%.

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

FILM.TVR.RO

Logo

 
Elisabeta Lipă, la ”Portret de excelență”: ”Am avut numeroase ocazii să rămân afară, în străinătate, dar nu am putut...Nu există țară mai frumoasă ca a noastră”

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 16:00, la  TVR Cultural, Mihaela Olaru va sta de vorbă cu Elisabeta Lipă, cea mai medaliată canotoare din istoria ...

Cancerele osoase se tratează! Dăruiește speranță copiilor care luptă pentru viață!

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 7:00, la TVR 1 și TVR+, vă invităm să urmăriți o ediție de colecție "Un doctor pentru dumneavoastră".

Spectacol muzical de excepție, închinat memoriei marelui Puccini, difuzat în exclusivitate la TVR Cultural, în 18 mai

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 19.00, TVR Cultural transmite în exclusivitate Gala „Puccini”, o seară dedicată îndrăgitelor opere ale marelui ...