loader
Foto

„AŞA-I ROMÂNUL”

TVR 2 continuă cea de-a doua săptămână a campaniei „AŞA-I ROMÂNUL”, cu următorii "eroi".

 

Luni 2 iulie : Mihai Baciu (speolog) Este probabil cel mai bun speolog - scufundător în mediul subteran din România. Printre recordurile sale se numără acela de a fi singurul român care a reuşit să traverseze întreaga peşteră scufundată de la Isverna, în judeţul Mehedinţi. În afara ţării a participat la expediţii de explorare a peşterilor puţin cunoscute din Laos, în cadrul unei echipe franco-române, parcurgând 10 km de galerii, dintre care mai mult de jumătate inundate şi a întocmit hărţi care au intrat în patrimoniul internaţional.

Marţi 3 iulie: Ana Ponta (păpuşar) Spune despre ea că nu se pricepe la afaceri. Se pricepe doar la păpuşi. Păpuşile ei făcute din câlţi şi panglici. Mici suflete tăcute care spun poveşti… ce trăiesc prin poveşti. Satinuri şi brocarturi, ciucuri în toate culorile pâmântului aşteaptă pe rafturi sau în sertare să se transforme. Ea ştie cel mai bine cum se fac pisicile perfide cu ochi obraznici, şoriceii umpluţi cu levânţică sau păpuşa cât un stat de copil ce-ţi taie respiraţia.

Miercuri 4 iulie: Ion Ţintoiu (cardiolog) Este medic, cardiolog, profesor şi… general în armata română. De 40 de ani face tot ce îi stă în putinţă să salveze vieţi. Este recunoscut  ca un excelent diagnostician, empatic, dăruit meseriei. La uşa cabinetului său este veşnic coadă, dar el nu pleacă până nu consulta şi ultimul pacient. Scrie articole şi îşi face timp pentru cercetare în domeniul cardiologiei. Mulţi dintre români îi datorează viaţa. Este iubit şi invidiat în egală măsură.

Joi 5 iulie: Maria Pop (biolog) E născută în Maramureşul istoric, undeva la poalele muntelui Gutâi. Spune despre plantele de pe văile Marei şi Izei că sunt altfel decât cele din restul ţării. Bunica şi mătuşa au învaţat-o de mică să vorbească cu plantele… şi aşa a descoperit că, împrietenindu-se cu ele, îşi poate ajuta familia, prietenii şi semenii atunci când sunt bolnavi. Deşi ar fi putut trăi oriunde in lumea largă a ales să-şi trăiască dragostea şi bucuria în grădina plină cu flori şi plante de leac de la poalele muntelui Gutâi.

Vineri 6 iulie: Marian Ilie (inventator) De când se ştie este radioamator şi...inventator tot amator. A construit după planurile sale o turbină eoliană care produce curent electric pentru alimentarea unei gospodării. Pentru că ”invenţia” lui funcţionează cu rezultate remarcabile, este convins că, datorită costurilor scăzute, tot mai mulţi români vor dori să aibă în propria curte o turbină eoliană.

Sâmbătă 7 iulie: Rozalia Anghel (proprietar de pensiune) În pod are un cufăr plin cu  reţetare, reviste şi cărţi de bucate.Le ştie pe de rost. A învăţat de la mama şi de la bunica ei, că tot ce ţine de bucătarie este aproape o ştiinţă. Orice pui pe masă trebuie sa fie gustos şi sănătos. Dacă ţi-a surâs norocul şi ai şi rubarbă, atunci te poţi apuca şi de afaceri. Se întâmplă la Criţ, în judeţul Braşov.

Din 25 iunie 2012, campania Televiziunii Române „AŞA-I ROMÂNUL” îi aduce în atenţia publicului larg pe acei oameni necunoscuţi care influenţează în bine destinele semenilor lor, dar despre care se ştie foarte puţin pentru că reuşita lor nu se include în zona “senzaţionalului”.

„AŞA-I ROMÂNUL" le oferă tuturor celor care nu s-au resemnat şi mai cred în ceva câteva zeci de motive de a merge mai departe. Câteva zeci de exemple care ne dovedesc, fiecăruia dintre noi, că nu suntem singuri. Fără să-i cunoaştem, fără să se bucure zilnic de lumina reflectoarelor, în România exista mulţi oameni de mare valoare care îşi dedică vieţile credinţei că pot face lumea mai bună şi mai frumoasă. De 14 ani, la Garantat 100%, şi noi spunem poveştile unora dintre ei. Sunt onorat să fiu parte a acestei campanii, mulţumindu-le colegilor mei care descoperă, zilnic, oameni puşi pe treabă, pasionaţi, croiţi din cele mai curate valori, declară Cătălin Ştefănescu, prezentatorul care duminica, la TVR 2, va face o trecere în revistă a fiecărei săptămâni a campaniei.

FILM.TVR.RO

Logo

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

Dirijorul Paavo Järvi, câștigător al Premiului Grammy, la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 27 aprilie, la TVR Cultural

Sâmbătă, 27 martie, de la ora 13.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori la „Podcasturile TVR#Enescu”. Invitatul Valentinei Băințan este ...