loader
Foto

Ambasadori culturali ai României în lume

Ediția ”A doua Românie” de joi, 9 mai, ne-a prilejuit întâlnirea cu pianistul Cristian Niculescu, directorul Institutului Cultural Român de la Berlin. De la ora 21:00, la TVR Internațional.

 

În ediţia de astăzi a emisiunii ”A doua Românie” am discutat cu unul dintre ambasadorii culturali ai României în lume, atât prin activitatea sa artistică, cât şi prin cea de promovare a valorilor noastre culturale la Berlin, acolo unde s-a stabilit în urmă cu mulţi ani.

(w882)

Pianistul Cristian Niculescu, deţinător al Premiului Criticilor Muzicali din România şi director al Institutului Cultural Român de la Berlin, a fost împreună cu noi şi ne-a spus motivul pentru care se află în România.

(w882)

Şi tot astăzi am aflat povestea primilor români incluşi într-unul dintre cele mai urmărite documentare despre imigranţi, realizat de o mare platformă globală de streaming şi difuzat pe întreg continentul nord american.

(w882)

Este pentru prima oară când România a fost inclusă în această emisiune, în cadrul căreia tineri născuţi peste ocean îşi însoţesc părinţii imigranţi în ţara de origine, într-o călătorie care îi ajută să descopere zestrea culturală, peisajele şi bucătăria locală, dar şi sacrificiul, lupta, circumstanţele dramatice care le-au condus familia spre alte meleaguri, departe de rădăcini.

(w882)

Gabrila Covaci si fiul său, Aleck Covaci, au fost alături de noi şi ne-au povestit despre viaţa lor din Canada, dar şi despre emoţiile trăite la filmări.

(w882)

Realizator Corina Dobre

Producător Liliana Văduva

FILM.TVR.RO

Logo

 
Sophia Loren şi Vittorio de Sica în „Scandal la Sorrento”

Vittorio de Sica îi este din nou partener de joc Sophiei Loren, într-o comedie romantică ce a trecut proba timpului. Îi revedem cu plăcere pe 21 ...

 Invitație la spectacolul „Salonul nr. 6”, de A.P. Cehov

Vă invităm să urmăriți, la TVR 3, duminică, 26 mai, ora 20.00, și la TVR Internațional, de la ora 23.10, spectacolul „Salonul nr. 6”, o producție ...

Către spectacolul arhitectural în diversele lui forme. Cu arhitectul Teodor Frolu, la „Nocturne”, pe TVR 1

Molipsit pe viață de bucuria de a face lucruri pe care să le împărtășească celor din jur! Om al visurilor, al ideilor, dar și al faptelor, ...