loader
Foto

Galerie foto

Politică şi delicateţuri: Marius Rizea, invitat la o plăcintă călugărească | VIDEO

Pe 10 mai, de la ora 14:30, la TVR 1 și pe TVR+, ați putut revedea ediția „Politică şi delicateţuri” în care actorul Marius Rizea a fost invitatul lui Mircea Dinescu.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Ediţia care a încheiat sezonul 12 al emisiunii Politică şi delicateţuri de la TVR 1 ne-a prilejuit întâlnirea cu unul dintre cei mai simpatici actori ai momentului. Marius Rizea a venit în bucătăria lui Dinescu vesel şi nerăbdător să îşi etaleze talentul culinar.

(w882) Politica s

(w882) Politica s

Cei doi se apucă de gătit – evident, ceva ce nu s-a mai făcut vreodată: un fel de ghiveci călugăresc, cum spune poetul, dar care, pe măsură ce noi ingrediente descoperite prin bucătărie sunt adăugate, devine o plăcintă… ieşită din comun.

„Te mână din spate demonul gătitului, fiindcă ştii când începi, dar nu ştii când sfârşeşti; mai pui şi aia, mai pui şi aia, s-ar putea să dureze două zile şi să se cheme mâncarea talmeş-balmeş ca la naşu’“, explică Dinescu.

(w882) placinta

(w882) Politica s

După ce mâncarea e gata, carafa de vin e plină şi Lătăreţu şi taraful său pe poziţii, Dinescu şi Rizea se pun pe depănat amintiri, într-un dialog absolut savuros. Musafirul povesteşte cu umor despre copilăria dintr-un frumos orăşel de provincie, despre cum a realizat că vrea să devină actor şi reacţia părinţilor săi şi chiar îi recită lui Dinescu o poezie pe care a spus-o la examenul pentru intrarea la Facultatea de Teatru, o poezie scrisă de gazda sa.

(w882) Marius Riz

„Telespectatorii ne pot urmări pe Facebook şi Instagram, unde activitatea noastră continuă”, ne asigură echipa emisiunii.

***

Marius Rizea s-a născut pe 24 noiembrie 1975, la Râmnicu Vâlcea. În 1998 a absolvit UNATC la clasa profesorului Dem Rădulescu. În 2001 a obţinut premiul pentru cel mai bun actor la Gala Tânărului Actor de la Mangalia. Joacă în filme, a prezentat emisiuni tv şi poate fi văzut pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti.

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.