loader
Foto

Galerie foto

Adrian Bucur ajută la găsirea copiilor dispăruţi

Reportajul jurnalistului pentru campania Ştirilor TVR „ Ajută România!” poate fi urmărit vineri, în Telejurnalul TVR 1 de la ora 20.00

 

Pentru un părinte căruia îi dispare copilul de acasă, timpul trece infinit de greu... Din fericire, majoritatea copiilor dispăruţi sunt găsiţi de poliţie. Aceasta şi cu ajutorul ONG-urilor care se implică în rezolvarea cazurilor. Adrian Bucur, prezentatorul Telejurnalului TVR 1 de la ora 14.00 şi al emisiunii Dispăruţi fără urmă (difuzată lunea seara la principalul post al Televiziunii Române) a vrut să înţeleagă mai bine fenomenul şi a fost voluntar în campania Ştirilor TVR „Ajută România!”.

Voluntarii FOCUS (cel mai mare ONG din România care se ocupă de copiii dispăruţi şi exploataţi sexual) răspund la apelurile disperate ale părinţilor, lipesc afişe cu pozele micuţilor şi fac consiliere psihologică. Timp de o zi, Adrian a muncit cot la cot cu ei, iar reportajul realizat de el, despre voluntarii Centrului pentru copii dispăruţi şi exploataţi sexual, poate fi urmărit vineri, 11 octombrie, la Telejurnalul de la ora 20.00, la TVR 1.

3000 de copii fug de acasă în fiecare an. Principala cauză este sărăcia. Conform statisticilor, autorităţile rezolvă 95% dintre cazuri. Ajutorul voluntarilor, majoritatea tineri este esenţial.

„A fi voluntar nu este o expresie golită de sens. După mine, înseamnă să fii mai bun, să-ţi pese de ceilalţi şi, mai ales, să-ţi dedici puţin timp pentru o cauză comună. Şi România noastră ar putea fi ea însăşi mai bună şi mai frumoasă...”, este de părere Adrian Bucur, după experienţa de voluntariat pe care a trăit-o.

Povestea voluntarilor Centrului pentru copii dispăruţi şi exploataţi sexual, văzută prin ochii lui Adrian Bucur, poate fi văzută vineri seară, la TVR 1, la Telejurnalul de la ora 20.00.

Noi cazuri de dispariţii aparent inexplicabile fac, de altfel, şi subiectele emisiunii Dispăruţi fără urmă de luni seară, difuzată la TVR 1, TVR HD şi online, pe www.tvrplus.ro, la ora 22.00. Emisiunea – realizată de TVR cu sprijinul Poliţiei Române – încearcă, printr-o corectă informare, să vină în sprijinul copiilor dispăruţi, al familiilor lor şi al autorităţilor care îi caută.

Despre campania „Ajută România!”

Atitudinea este prima calitate prin care se distinge un om care reuşeste de altul care eşuează. Dar, până a ajunge acolo, e nevoie de gesturi simple. Unul dintre ele este acela de a oferi. Din proprie iniţiativă, dezinteresat, irevocabil şi sincer. Prin reportaje, dezbateri, opinii şi perseverenţă în susţinerea unei cauze, jurnaliştii Ştirilor TVR au demarat campania „Ajută România!”, prin care îşi propun să arate românilor că pot fi generoşi cu timpul, priceperea, experienţa şi inteligenţa lor.

Până în prezent, Mihai Constantin, Ligia Munteanu, Mihai Rădulescu, Mirela Nagâţ, Alina Stancu, Lucian Pîrvoiu şi Teodora Popa au fost şi ei voluntari, ajutând câţiva tineri proveniţi din centre de plasament să-şi găsească locuinţe confortabile şi primitoare, împărţind alimente sinistraţilor din satele afectate de inundaţii, îndrumând artiştii la Festivalul George Enescu sau ajutând medicii de pe Salvare sau mamele sociale de la SOS Satele Copiilor. Rând pe rând, prezentatorii TVR se vor implica personal în activităţi de voluntariat. Ei vor să se înscrie, astfel, printre cei care au înţeles că schimbarea pleacă de la fiecare dintre noi.

 

Pentru mai multe detalii despre campania „Ajută România!” accesaţi www.stiriletvr.ro, secţiunea „Campanie”.

Foto: Mihael Preda

FILM.TVR.RO

Logo

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Eurovision 2024: Artiștii celei de-a 68-a ediții a Concursului Muzical Eurovision își încep călătoria spre Malmö

Repetițiile pentru cea de-a 68-a ediție a Concursului Muzical Eurovision sunt la doar câteva zile distanță, iar artiștii au început călătoria ...