loader
Foto

Accesul la piaţa muncii în UE, pentru români, la Calea Europeană

Dan Cărbunaru şi invitaţii săi au adus în prim plan, în ediţia de vineri, 17 ianuarie, situaţia românilor care vor să lucreze în Marea Britanie.

 

UPDATE: Ediţia de vineri 17 ianuarie este disponibilă online pe TVR+

După şapte ani de la intrarea României şi Bulgariei în Uniunea Europeană, restricţiile pe piaţa muncii în statele membre, pentru cetăţenii celor două ţări, au fost, în sfârşit, eliminate, chiar în prima zi a acestui an. Vestea bună pentru români şi bulgari a stârnit, totuşi, şi reacţii negative. Britanicii, în special, exceptând mediul de afaceri care vede cu ochi buni această nouă masă de forţă de muncă, sunt în mare parte ostili ridicării restricţiilor.

Despre munca românilor în străinătate, cu accent pe situaţia din Marea Birtanie, s-a vorbit vineri, 17 ianuarie, de la 18.50, la Calea europeană, cu europarlamentarii Corina Creţu - PSD, Petru Luhan - PDL şi Codrin Scutaru - PC, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii. Emisiunea este difuzată la TVR 1 şi online, pe www.tvrplus.ro.

Dan Cărbunaru aduce la TVR 1, în fiecare vineri, de la ora 18.50, Calea europeană, o dezbatere despre cum aparteneţa la Uniunea Europeană ne influenţează viaţa. Miniştri, parlamentari, jurnalişti şi analişti, personalităţi ale lumii politice, culturale, economice sau sportive oferă informaţii utile pentru orice cetăţean european. Săptămânal, telespectatorii emisiunii Calea europeană pot participa la un concurs cu premii. Pe pagina de Facebook a emisiunii, cei care postează cea mai interesantă întrebare pentru invitaţii din săptămâna următoare vor câştiga, pe lângă premiul de a fi adresată întrebarea invitatului, şi câteva cadouri surpriză.

Calea europeană este emisiunea de vineri din tronsonul de dezbateri programate de luni până vineri, de la 18.50, la TVR 1 din toamna 2013. În aceeaşi serie de talk-show-uri pe teme sociale, politice şi economice de actualitate se regăsesc Întrebări şi răspunderi cu Radu Preda (luni), Interes general, cu Sorin Burtea (marţi), La vârf, cu Mihai Rădulescu (miercuri), Ora de business, cu Moise Guran (joi).

FILM.TVR.RO

Logo

 
Elisabeta Lipă, la ”Portret de excelență”: ”Am avut numeroase ocazii să rămân afară, în străinătate, dar nu am putut...Nu există țară mai frumoasă ca a noastră”

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 16:00, la  TVR Cultural, Mihaela Olaru va sta de vorbă cu Elisabeta Lipă, cea mai medaliată canotoare din istoria ...

Cancerele osoase se tratează! Dăruiește speranță copiilor care luptă pentru viață!

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 7:00, la TVR 1 și TVR+, vă invităm să urmăriți o ediție de colecție "Un doctor pentru dumneavoastră".

Spectacol muzical de excepție, închinat memoriei marelui Puccini, difuzat în exclusivitate la TVR Cultural, în 18 mai

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 19.00, TVR Cultural transmite în exclusivitate Gala „Puccini”, o seară dedicată îndrăgitelor opere ale marelui ...