loader
Foto

31 august: Ediţie specială „Vorbeşte corect!” de Ziua limbii române

Tinerii care urmează cursurile Şcolii de vară de limbă română, de cultură şi civilizaţie românească ne învaţă cum să ne îndrăgostim de limba română. În ediţia specială Vorbeşte corect! Pe 31 august, la TVR 1.

 

Prin cuvinte ne exprimăm bucuria, tristeţea, dragostea, grijile şi frământările, prin cuvinte ne educăm copiii, ne alinăm părinţii.

Însă limba noastră arată aşa cum „arătăm” noi înşine. Este mai melodioasă sau mai tristă, şi chiar uneori mai brutală.

Şi pentru că se apropie Ziua limbii române, este un moment bun să ne întrebăm: Ce înseamnă pentru mine limba română?!

(w882)

(w882)

„Răspunsul îl putem găsi în miile de mesaje care au venit pe adresa de e-mail a emisiunii noastre, de la telespectatori de toate vârstele, care îşi declară tristeţea şi dezamăgirea pentru modul cum este vorbită limba română în spaţiul public. La aproape 20 de ani de la debutul emisiunii Corect, în vara anului 1999, şi în anul când sărbătorim împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, telespectatorii Televiziunii Române ne transmit că este încă necesară o emisiune de limbă română”, precizează Cristina Dănilă, unul dintre producătorii emisiunii Vorbeşte corect! de la TVR 1.

(w882)

(w882)

Un astfel de răspuns a găsit echipa emisiunii şi la Universitatea Bucureşti, unde tineri din toate colţurile lumii vin în fiecare an să urmeze cursurile Şcolii de vară de limbă română, de cultură şi civilizaţie românească.

„Trebuie să fii mândru de ţara ta şi de limba ta!”

„Este o limbă fericită!”

„Ceea ce mi se pare cel mai interesant este articolul genitival, care este foarte rar în Europa şi se găseseşte numai în albaneză.”

(w882)

(w882)

Sunt numai câteva dintre părerile celor pe care telespectatorii îi vor cunoaşte urmărind ediţia pregătită de echipa emisiunii Vorbeşte corect! Pentru 31 august. Aceşti tineri ne predau, nouă, românilor, o adevărată lecţie de pasiune şi dragoste pentru limba română.

(w882)

(w882)

Cum să te îndrăgosteşti de limba română?...Vom afla răspunsul vineri, 31 august, la ora 14,55, la TVR1. Să sărbătorim împreună Ziua limbii române, în fiecare zi!

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.