loader
Foto

Ziua Mondială a Educației la "Articolul 7"

Miercuri 5 octombrie, ora 21.00, la TVR Internațional, de Ziua Mondială a Educației v-am invitat să urmăriți o ediție specială "Articolul 7".

 

.
Susținerea educației în limba română în afara granițelor ţării şi educarea tinerilor pentru a face față viitorului digital sunt temele principale ale ediţiei din 5 octombrie.
..

(w882) promo 3

Despre educaţia în limba română în străinătate şi Programul de acordare de burse elevilor etnici români din Ucraina, înscriși în școlile cu predare în limba română sau cu studiul unor materii în limba română ca limbă maternă, a vorbit invitatul primei părţi a emisiunii, secretarul de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Gheorghe Cârciu.

(w882) drp

Cea de-a doua parte a emisiunii a fost consacrată celui mai amplu eveniment internațional dedicat comunicațiilor şi găzduit vreodată de România: Conferința Plenipotențiarilor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (ITUPP-22).

(w882) promo 99

Cristiana Flutur, director Relații Internaționale, Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), co-președinte,  Conferința Europeană a Administrațiilor Poștale și Telecomunicațiilor (CEPT), ne-a vorbit despre deciziile de la Bucureşti care vor marca viitorul lumii.

(w882) 999

Este vorba despre domenii precum securitatea cibernetică, inteligența artificială, modurile de conectare a oamenilor din zonele mai sărace ale planetei. Am discutat şi despre tinerii României și domeniul digital.

***
Documentarist Lilia Anghel
Jurnalist Marian Nicola
Producător Iulia Popescu
Moderator Mihaela Crăciun

***

Edițiile emisiunii „Articolul VII” sunt disponibile online pe TVR+.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...