Wild Carpathia - o declaraţie de dragoste britanică faţă de valorile româneşti

TVR.RO | Marţi, 09 Septembrie 2014
Luni, marţi  şi miercuri (24-26 august) a ţ i urmărit trilogia Wild Carpathia , unul dintre cele mai frumoase filme despre România, realizat de britanici. De la ora 18:40, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

Seria Wild Carpathia este o trilogie aparte de filme documentare despre minunile naturii din munţii şi pădurile României. Prezentatorul şi poetul Charlie Ottley, care semnează şi scenariul seriei, îşi conduce telespectatorii prin ţara noastră şi le dezvăluie satele tradiţionale, mănăstirile, cultura autentică. De la splendidele rezervaţii naturale din Transilvania şi până la Delta Dunării, realizatorii au descoperit zone întinse al căror peisaj a rămas neschimbat de mii de ani. Seria poate fi urmărită luni, marţi şi miercuri, de la 18.40, la TVR 1, TVR HD şi online, pe tvrplus.ro.

De-a lungul celor trei episoade, facem cunoştinţă cu o gamă largă de personaje, de la ciobani, ecologişti, meşteşugari şi până la alteţe regale, cu toţii implicaţi în păstrarea şi conservarea ultimelor zone sălbatice din Europa. Seria surprinde fragilitatea unor ecosisteme unice, habitat al lupilor, râşilor şi al celei mai numeroase populaţii de urşi din Europa şi arată de ce merită să fie conservate pentru generaţiile viitoare.

„A fost o experienţă incredibilă să călătorim în România şi să avem ocazia de a prezenta această ţară incredibilă, cu speranţa că zonele sălbatice ale Carpaţilor vor fi protejate - cu modalităţile de turism potrivite“, declară producătorul emisiunii, Alisdair Grant.

Wild CarpathiaTransilvania (WILD CARPATHIA – Transylvania, Marea Britanie, 2011), este prima parte a seriei, prezentând frumuseţea Munţilor Carpaţi din ţara noastră, în încercarea de a le arăta străinilor extrema diversitate a faunei şi florei, dar şi  pentru a ne ajuta să ne dăm seama de ce „comoară nepreţuită" dispunem şi pe care suntem datori să o conservăm pentru generaţiile viitoare.

Prima parte este disponibilă online pe TVR+ - click aici

Partea a doua a filmului, Wild Carpathia – De la munţi la mare (WILD CARPATHIA - From the Mountains to the Sea, Marea Britanie, 2013) prezintă frumuseţile din zona de sud a Munţilor Carpaţi, începând de la Porţile de Fier şi vechea staţiune romană Băile Herculane, până la Delta Dunării.

A doua parte este disponibilă online pe TVR+ - click aici

Iar în ultima parte a trilogiei, Wild Carpathia – Veşnic sălbatici (WILD CARPATHIA – Wild Forever, Marea Britanie, 2013) călătorim prin nordul ţării, din Maramureş, unde suntem martorii unor festivaluri tradiţionale şi nunţi, până la bisericile pictate din Bucovina. Ideea care a stat la baza scenariilor ultimelor două episoade a fost dezvoltată de The European Nature Trust (Fondul European pentru Natură), organizaţie înfiinţată în anul 2001 de Paul Lister, ce are ca scop conservarea şi refacerea ultimelor areale de sălbăticie şi a habitatelor degradate din Europa.

A treia parte este disponibilă online pe TVR+ - click aici

Seria Wild Carpathia poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

TVR +
Canalul TVR YouTube