Vremea comediei, în weekend, la TVRi

TVRi | Luni, 23 Ianuarie 2023
TVRi a programat filmele “ Secretul lui Bachus” și „Secretul lui Nemesis”, în regia lui Geo Saizescu, sâmbătă, 21, respectiv 28 ianuarie, de la ora 23.00.

Secretul lui Bachus – sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 23.00

"Mesajul fundamental transmis de comedia lui Popovici - Saizescu este: trăim într-o ţară în general veselă, în care lumea o duce bine, răul e reprezentat de indivizi care n-au nici o legătură cu Partidul Comunist, cu socialismul, cu oamenii muncii, pe care nici măcar nu trebuie să-i urâm, trebuie în primul rând să râdem de ei. Nici o clipă aceştia nu pun cu adevărat în pericol orânduirea noastră socialistă, ştim de la bun început că vor fi prinşi de organele noastre". (Cristian Tudor Popescu, vol. "Filmul surd în România mută")

***

România, 1984

Regia: Geo Saizescu

Scenariul: Titus Popovici

Cu: Ştefan Mihăilescu-Brăila, Gheorghe Dinică, Jean Constantin, Emil Hossu, Dem Rădulescu, Sebastian Papaiani, Ileana Stana Ionescu

Distincție:

1984 - ACIN - Premiile pentru scenariu – Titus Popovici - şi pentru interpretare masculină - Ştefan Mihăilescu - Brăila

(w640)

Secretul lui Nemesis - sâmbătă, 28 ianuarie, de la ora 23.00

Administratorul unui bloc uriaş din Bucureşti, fost mare activist al Partidului Comunist, căzut acum în dizgraţie, eliminat din politică şi cocoţat în fruntea unei asociaţii de locatari, ajunge să terorizeze oamenii cinstiţi, prin metode de care făcuse uz şi în vechile sale funcţii politice (şantaj şi scrisori anonime).

***

România, 1987

Regia: Geo Saizescu

Scenariul: Titus Popovici

Cu: Gheorghe Dinică, Jean Constantin, Sebastian Papaiani, Carmen Galin, Ileana Stana Ionescu

Distincție:

1987 - ACIN - Premiul special al juriului - Gheorghe Dinică

TVR +
Canalul TVR YouTube