loader
Foto

Vizual, cu Marius Constantinescu - un nou sezon la TVR 3

Prima ediţie a început în forţă sâmbătă, 3 aprilie, de la 20.30, cu două subiecte care nu trebuiau ratate: unul din Norvegia, iar celălalt din „Ţara soarelui răsare”.

 

Prima sâmbătă a lunii aprilie a marcat debutul sezonului patru al emisiunii Vizual care, de aproape doi ani, ne-a adus în inimă şi suflet frumuseţea pe care, câteodată, ochii noştri o ignoră. În fiecare săptămână, la Vizual, Marius Constantinescu găseşte cele mai inedite căi de a ne descoperi arta din perspectiva fotografiei, a arhitecturii, a designului, a urbanismului, sau a peisagisticii.

În această primă ediţie a noului sezon, Marius a stat de vorbă cu scriitoarea Maja Lunde din Norvegia. Maja este una dintre cele mai importante voci ale literaturii norvegiene actuale. Cărțile ei s-au vândut în lume în peste trei milioane de exemplare. Editura Humanitas a publicat  Istoria albinelor bestseller internațional, tradus în peste treizeci și cinci de țări.

Volumul  face parte dintr-o tetralogie dedicată transformărilor profunde ale planetei sub acțiunea distrugătoare a oamenilor. A primit numeroase premii, printre care Bokhandlerprisen (Premiul librarilor norvegieni) și Fabelprisen (Premiul Fabel pentru literatură fantastică). Anul trecut a aparut , tot la editura Humanitas si Istoria apelor , cel de-al doilea roman din tetralogie, nominalizat la Bokhandlerprisen, care a devenit, la rândul lui, bestseller internațional și e deja tradus în peste douăzeci și cinci de țări.

(oar_w460)

Tot în această ediţie a emisiunii Vizual, am ajuns la Muzeul Naţional al Literaturii Române la expoziţia de stampe japoneze, intitulată "Celebrităţi din Lumea Plutitoare".

Expoziţia este considerată a fi un record pentru România, prin numărul de lucrări expuse. Colecţia privată Ukiyo-e George Şerban reprezinta 200 de stampe japoneze create de cei mai importanţi artişti ukiyo-e, în perioada 1603 - 1868, cunoscută sub numele de epoca Edo. Lucrările acoperă marile teme ale acestei arte: istorie, teatrul kabuki, bijin-ga sau portrete ale unor femei frumoase - gheişe sau curtezane, shunga sau arta erotică şi peisajul.​

FILM.TVR.RO

Logo

 
Dirijorul Paavo Järvi, câștigător al Premiului Grammy, la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 27 aprilie, la TVR Cultural

Sâmbătă, 27 martie, de la ora 13.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori la „Podcasturile TVR#Enescu”. Invitatul Valentinei Băințan este ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

Baletul „Frumoasa adormită”, combinația perfectă între basm și inovație artistică, în 23 aprilie, la TVR Cultural

Marți, 23 aprilie, de la ora 22.02, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească spectacolul ce reinterpretează celebrul balet ...